Slovenija
48 ogledov

Padavine zajele Slovenijo, ponekod toča

Radarska slika padavin. Arso
Večji del države so popoldne zajele močnejše padavine. Ponekod je padala toča, meteorna voda pa je zalila več kleti. Plohe in nevihte se bodo pojavljale tudi jutri.

Krajevne nevihte s točo bodo tudi v petek najpogostejše predvsem v popoldanskem času, pravijo vremenoslovci na spletni strani Agencije za okolje RS.

Tudi tokrat sicer ni šlo brez toče. O njej so poročali bralci iz nekaterih predelov Ljubljane, pred njo pa so morali bežati tudi v Posavju.

Močan veter in toča je okrog 17.30 zajelo območje Hrastja v občini Šentjur. O močnem vetru so poročali tudi iz Jurkloštra v občini Laško.

Voda zalivala kleti

Na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje so ob tem zapisali, da je škodo povzročala tudi meteorna voda. V Šentlovrencu in Gornjih Praprečah v občini Trebnje je voda zalila prostore župnišča.

V kraju Gornje Prapreče v občini Trebnje je s hriba zalila lokalno cesto Trebnje–Veliki Gaber in ogrožala dve gospodarski poslopji. "Gasilci PGD Trebnje so izvedli preusmeritev vode z vrečami peska in s postavitvijo zapore preprečili, da bi voda zalila objekta. Očistili so še dva odtočna jaška in postavili signalizacijo na cesti," so zapisali.

V Hrastju pa je močan veter uničil streho gospodarskega poslopja na površini okoli 400 kvadratnih metrov. Posredovali so gasilci PGD Loka pri Žusmu in streho pokrili s PVC folijo.

Na Zdraviliško cesto in na Prešernovo ulico v Rogaški Slatini pa sta se zaradi močnega vetra podrli drevesi. Gasilci PGD Steklarna so drevesi razžagali in odstranili.

O močnem vetru so poročali tudi iz občine Šmarje pri Jelšah. Veter je rahlo razkril dve strehi stanovanjskih objektov in štiri gospodarske objekte. Gasilci PGD Kristan vrh so objekte prekrili, z delom pa bodo nadaljevali tudi jutri v petek.

Nekaj kleti je bilo zalitih tudi v Ljubljani, Škofljici in na Igu. Zaradi udare strele pa je zagorelo v občini Dobrova - Polhov Gradec, na Šmarski cesti v Kopru pa je zagorel električni drog.

Vreme v naslednjih dneh

Podobno vreme nas časa tudi jutri. V soboto in nedeljo pa bo sončno in vroče.

Več o vremenu v naslednjih dneh pa v članku Konec tedna znosnejše temperature.

POŠLJITE NAM FOTOGRAFIJE

S pomočjo spodneja obrazca ali prek storitve Žurnalova naveza nam pošljite fotografije toča ali morebitne posledice neurja v vašem kraju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.