Slovenija
9022 ogledov

Padel 70 metrov globoko … reševalci prišli s helikopterjem, on odkorakal

vojaški helikopter Saša Despot Danes je vojaški helikopter trikrat hitel na pomoč.
Ko so ga potegnili iz prepadne, zasnežene in poledenele stene, so ga peš pospremili v dolino.

Ob 11.27 je na Veliki Golici zaradi neprimerne opreme planinec zdrsnil v globel. Gorski reševalci, ki jih je na kraj s helikopterjem pripeljala Slovenska vojska, so se z vrvno tehniko "spustili do ponesrečenega planinca, ga oskrbeli in s tehničnim posegom potegnili 70 višinskih metrov iz prepadne, zasnežene in poledenele stene, nato pa peš pospremili v dolino ter ga prepeljali v SB Jesenice na preventivni pregled," poroča portal uprave za zaščito in reševanje.

Manj sreče je imela planinka na pobočju Krna, ki je nekaj čez eno uro popoldan zdrsnila na krnski plošči, med zdrsom udarila v skalo in se po približno 200 metrih poškodovana ustavila. Aktivirani so bili tolminski gorski reševalci in posadka s helikopterjem Slovenske vojske z dežurno reševalno ekipo na krovu. Poškodovanko so prepeljali v ljubljanski klinični center.

Slabe pol ure kasneje si je na pobočju Snežnika pohodnica zlomila roko. Imela je srečo, saj je mimo prišel zdravnik. "Gorski reševalec GRS Ljubljana je poškodovanko pospremil v dolino, domači pa so jo prepeljali do zdravniške oskrbe," poroča portal uprave za zaščito in reševanje.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Laznivi 21:03 29.december 2019.

    Upam da so dobro zavarovani , ker kot davkoplacevalec teh budalascin ne bi placeval.