Slovenija
11 ogledov

Padel je nov temperaturni rekord

Sončno vreme Shutterstock
Danes izmerjena nova rekordna temperatura za mesec marec.

"Neuradno: danes nov absolutni temperaturni rekord za marec za Ljubljano: 24,8 st. C. Prejšnji 24,6 iz leta 1977," je Agencija RS za okolje (Arso) zapisala na Twitterju. Kasneje so podatek popravili – v Černomlju so tako dejansko izmerili kar 27 stopinje Celzija, v Ljubljani pa 25,1. Več kot 24 stopinj Celzija pa so danes namerili še v Celju, Novem mestu, Kočevju, na letališču Cerklje ob Krki in letališču Edvarda Rusjana.

Tudi za prihodnje dni se nam obetajo prijetne temperature.


Ponoči in jutri bo pretežno jasno. Jutri čez dan bo marsikje pihal zmeren jugozahodnik. Najnižje jutranje temperature bodo od –1 do 6, najvišje dnevne od 16 do 23 stopinj Celzija. V sredo bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Čez dan bodo predvsem na zahodu nastale posamezne kratkotrajne plohe, poročajo na Arsu. V četrtek bo precej jasno, v petek pa se bo v zahodni in ponekod v osrednji Sloveniji oblačnost postopno povečala.

 

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.