Slovenija
121 ogledov

“Padla sta na izpitu”

Nekdanji direktor kranjske občine Aleš Sladojevič županu Bogataju zameri tudi, d Žurnal24 main
Kranj. Nekdanji direktor občine očita županu in svojemu nasledniku nerazumevanje zakonitosti.
Če občina javnosti ne posreduje podatkov, mora imeti za to zakonski razlog, ki pa iz odgovora ni razviden.
Aleš Sladojevič

Kranj. Nekdanji direktor kranjske mestne uprave Aleš Sladojevič je v odprtem pismu vrh občinske uprave pozval, naj razkrije pogodbe, ki so bile povod za kazenske ovadbe zoper več oseb, med drugim nekdanjega podžupana. Županu Mohorju Bogataju in direktorju mestne uprave Mitji Heraku očita, da sta padla na izpitu razumevanja zakonitosti.

“Dolžna sta seznaniti”
Želim vaju opozoriti, da sta kot uslužbenca Mestne občine Kranj javnost dolžna seznaniti s pogodbami, pri katerih so bile po vajinem mnenju ugotovljene nepravilnosti oziroma nezakonitosti,” je zapisal Sladojevič. “Stanje, v katerem bi javnost skrivala svoje dvome o zakonitosti dela in postopkov občine, ali pa stanje, v katerem bi občina pred javnostjo skrivala morebitne nezakonitosti svojih ravnanj, je po moji oceni nedopustno in nesprejemljivo,” je dodal.

Nerazumevanje zakonitosti
Sladojevič je opozoril, da ga vsebina kazenskih ovadb ni zanimala, temveč domnevno nezakonite pogodbe. Meni, da zdajšnje vodstvo občine z izrazom nezakonitost ravna neodgovorno in neprevidno. Bogataja je spomnil, kako je večkrat za nezakonito razglasil sklenjeno pogodbo občine z Izbruhom, izkazalo pa se je nasprotno. Nerazumevanje zakonitosti se po njegovem mnenju kaže tudi pri preklicani dražbi zemljišča pod Čebelico, “kjer se je praktično celotna občinska uprava ujela v politiko sprenevedanja, manipulacij in laži, čeprav je imela na mizi jasna stališča dveh ministrstev”.

Kaj pravi občina
V zvezi z informacijo o vložitvi kazenskih ovadb, ki smo jo dali na novinarski konferenci 31. marca, podrobnejših podatkov ne bomo posredovali,” so odgovorili na občini, drugih očitkov pa 
niso komentirali.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.