Slovenija
25 ogledov

Padla stran CIA: zadaj Anonymous?

Sedež CIA EPA
Padla stran CIA: Skupina Anonymous objavila povezavo na članek Russia Today, kjer piše, da za napadom stojijo spletni haktivisti.

"Ameriška obveščevalna služba CIA je postala zadnja žrtev v vrsti napadov, usmerjenih proti ameriškim organom pregona," poroča RT.com.  Anonymous so pred tem napadli še stran ameriškega Urada za domovinsko varnost, ki so bile nedosegljive le kratek čas, in pa strani preiskovalnega urada FBI, še poroča ruski portal.

"Navedbe še preverjamo," pa se je na navedbe za ameriški CBS news odzval predstavnik CIA. Skupina odgovornosti za napad sicer ni neposredno prevzela, na nekaterih svojih Twitter računih so objavili nekaj člankov, ki napad pripisujejo njim. Uporabili so sicer besedno zvezo "CIA Tango Down," ki naznanja uspešno odstranitev tarče.

Poleg tega ima Anonymous po poročanju Cneta že zgodovino napadov na strani organov pregona ravno ob petkih. Nedavno so tako objavili posnetek telekonference med agenti FBI in predstavniki britanskih organov pregona. Poleg tega so ob petkih že napadli strani policije v Texasu, Bostonu in Salt Lake Cityju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.