Slovenija
37 ogledov

"Padle so palme, kdaj bo Popovič"

Protesti Kranj
1/36
Saša Despot
V Kopru 600 do tisoč ljudi, v Kranju okrog 400

Na koprskem Titovem trgu se je na vabilo skupine Vstala Primorska z družbenega omrežja Facebook zbralo po različnih ocenah od 600 pa do  tisoč ljudi. Nezadovoljstvo so izražali s transparenti, žvižganjem, bobnanjem in skandiranjem "lopovi, lopovi", "Janša dol" in podobno. Ost je bila usmerjena tudi proti koprskemu županu Borisu Popoviču: "Padle so palme, kdaj bo Plopovič?", "Oblasti ljudstvu, kriminalce v čuzo" in "Živela fašistična Republika Slovenija".

Protestniki so se odpravili tudi pred občino na Verdijevi ulici, kjer so skandirali „Pridi ven“ in „gotov je“, prižigali sveče in zažgali transparente s podobami politikov. Pohod protestnikov, ki so bili pretežno mladi, se je nadaljeval po koprskih ulicah proti sodišču, kjer so na krožišču poskušali zaustaviti policijski avto. Pred sodiščem so vpili „lopovi“, metali so tudi petarde. Nato so pot nadaljevali proti Luki Koper, kjer so v policijska avtomobila, ki sta tam stala kot nekakšni barikadi, vrgli nekaj predmetov. Policisti so se s zato s krožišča umaknili, protestniki pa so se v vidno zmanjšanem številu odpravili nazaj proti središču mesta.

V Kranju protestnik s traktorjem

Pred kranjsko občinsko stavbo se je po navedbah STA zbralo okrog 400 protestnikov. Svoje nezadovoljstvo so izrazili na miren način z žvižgi in skandiranjem. S transparenti so državni in lokalni oblasti sporočali "Socialna država crkava", "Svetniki kranjski požrl ste malce in kosila vsem kranjskim šolarjem, spelte se!", "Ukradli ste nam državo", "Samo lačni obubožajo", "Janšo na sodišče, narod na volišče" in "Mladi hočemo službe".

Domiseln protestnik se je pred občinsko stavbo po navedbah agencije pripeljal s traktorjem, na katerega je namestil pometač in sporočilo: "Odstranimo korupcijsko vlado, lopovi fertig ste". Prišli so jih podpret tudi Štajerci, ki zahtevajo, da po Kanglerju naslednji "pade" celjski župan Bojan Šrot.

Komentarjev 12
  • Žurnalček 03:28 12.december 2012.

    Ne štej v Popovičevo delo tisto , kar je v Kopru storila Država z AC , Predorom in Luko. Odpiši nasutje in ureditev močvirja , ker to dela država z izkopom Markovca in ureditvijo Rive . Poglej si konec AC ...prikaži večAC proti Ankaranu , pa boš jasno videl do kam je cesto naredla Država in od kje naprej jo ni naredil on. Z svojim vmešavanjem steklarske paameti v Luko, je pomagal pri kraji 50. miljonov € v svojo, Časarjevo in Prijateljovo korist, na račun med drugim tudi mene direktno , če to zastopiš in veš kaj so delnice !Posadil je 30 palm in to je vse . Vse ostalo so naredila SLO ali pa tuja podjetja za svoje trgovanje !

  • privat 11:54 08.december 2012.

    gremo popovič ...povej vse!! Seveda tujim novinarjem ,ker naši ne bodo opravili svojega poslanstva!

  • Scott 23:19 07.december 2012.

    Trajno naj že 1x za vselej odide 50 stotinov(majhen,siv in nič vreden) in njegovi ritolizniki pa bo Slovenija zaživela in se lahko primerjala z Norveško !