Slovenija
17 ogledov

Pahor blizu politične smrti

(Foto: Dejan Mijović) Žurnal24 main
Anketa. Pahorju so se po dveh letih odrekli tudi tisti, ki so mu leta 2008 pomagali do mandatarstva.
anketa | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

“Rezultat bi nekako pomenil, da je Janez Janša pred težko nalogo, če želi čez dve leti znova prevzeti mandatarstvo. A če je Janševa naloga samo zelo težka, je Borut Pahor verjetno blizu tega, da je politično mrtev.” Tako je politični analitik Matej Makarovič komentiral Valiconovo spletno anketo, ki so jo izvedli med 27. oktobrom in 4. novembrom, predstavljamo pa jo v grafu.

Jutri bomo predstavili odgovore na anketno vprašanje, kdo sprejema najpomembnejše odločitve v vladi: Borut Pahor, Gregor Golobič ali Katarina Kresal.

Voditeljske kompetence
“Pahor je premier v razmerah gospodarske krize, Janša je bil v času konjunkture, zato primerjamo neprimerljivo,” pravi politični analitik Samo Uhan. Opozarja, da mora sedanja vlada poleg ukvarjanja s krizo plačevati račune prejšnje vlade. “Seštevek odgovorov zadostno in dobro pokaže, da je razlika zgolj pet odstotnih točk, kar je glede na povedano razmeroma malo in pravzaprav govori o tem, da bodo volilci Pahorja sčasoma najbrž ocenjevali ugodneje,” je dodal.

“Mislim, da je prav vprašanje voditeljskih kompetenc tisto, pri čemer Pahor očitno odpove,” ocenjuje Makarovič. Zato so se Pahorju po Makarovičevi oceni po dveh letih mandata odrekli tudi tisti, ki so mu leta 2008 pomagali do mandatarstva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.