Slovenija
15 ogledov

Pahor bo odločitev sporočil junija

Borut Pahor Pixsell
"Kateri športnik pa ne razmišlja o tem, da bo enkrat olimpijski zmagovalec," o možnosti kandidiranja za predsednika republike odgovarja Pahor. Odločitev bo sporočil junija.

Borut Pahor, predsednik SD, je za Radio Ognjišče dejal, da se je s funkcijo predsednika republike spogledoval že celo svoje politično življenje. "Kateri športnik pa ne razmišlja o tem, da bo enkrat olimpijski zmagovalec," je še dejal Pahor, ki bo odločitev o kandidaturi sporočil junija.

Kot premier postal bolj zrel

Mesto premierja ga je, kot je dejal, izoblikovalo v politično bolj zrelega človeka. SD pa ima po njegovih ocenah kot stranka veliko prihodnost, če se ji bo uspelo upreti "skušnjavam socialne demagogije". Meni tudi, da bi stranka morala biti selektivna v podpori in kritiki sedanje vlade, ostro kritizirati napačne rešitve in enako jasno podpreti dobre rešitve, obenem pa se zavedati, da je v kriznih časih potrebna večja sloga.

Ne bo vodil radikalne politike

Tekmeca za predsedniški položaj v stranki, Patrick Vlačič in Igor Lukšič, sta po njegovem mnenju ta hip glede na ostrino skušnjav premalo močna, da bi jih vzdržala.

"Vidim nevarnost, da stranka zapluje v neko smer, ki bo kratkoročno všečna, dolgoročno pa bo na neki način pomenila iztek sodobne socialne demokracije, ki smo jo komaj postavili na noge," je poudaril Pahor.

Če bosta Vlačič ali Lukšič na kongresu uspela večino delegatov prepričati, da je njuna pot prava, potem se Pahor ne namerava s silo postavljati po robu temu nagnjenju v stranki. "Če večina ljudi v stranki misli, da je treba voditi bolj radikalno politiko, potem naj si izberejo po tej meri tudi voditelja. Jaz tak voditelj nisem," je dejal. Kot je poudaril, takšna politika pušča za sabo ruševine, ne pa nekaj konstruktivnega.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.