Slovenija
3 ogledov

Pahor Erjavcu pihal na dušo

Karl Erjavec, Borut Pahor Žurnal24 main
Borut Pahor je danes prišel h Karlu Erjavcu prosit, naj ga DeSUS podpre na jesenski tekmi za predsednika države. Ali je zagotovilo dobil, se še ne ve.

Nekdanji predsednik SD Borut Pahor in prvak DeSUS-a Karl Erjavec po srečanju izjav nista dajala. Pahor, ki se je na srečanje pripeljal v svoji "katrci", si želi podpore DeSUS-a, ki pa je glede naklonjenosti kandidaturam razpet, saj del članstva podpira aktualnega predsednika Danila Türka.

Pogovore o tem, katerega kandidata bo DeSUS podprl na predsedniških volitvah, je v četrtek začel izvršni odbor te stranke in ugotovil, da so mnenja deljena. Z dokončno odločitvijo glede tega bo DeSUS še počakal, vsekakor pa bodo podprli kandidata z levice, je v četrtek povedal Erjavec in dodal, da njegov spor s Pahorjem v času prejšnje vlade, ko je moral Erjavec odstopiti zaradi ugotovitev računskega sodišča, ne igra vloge pri njegovih zdajšnjih političnih odločitvah.

Türku je podporo že zagotovila Pozitivna Slovenija, medtem ko je Pahorja podprla njegova stranka SD, ki ji je predsedoval do pred kratkim.

Komentarjev 2
  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 06:58 09.junij 2012.

    Čas bi bil,da barabo od Kahlna odnese s političnega prostora na deponijo na Mali Mežakli v uničenje!

  • izvedenec 12:44 08.junij 2012.

    naveza Turk - Janković, smrdi po ohranjanju korupcije, kot način funkcioniranja rdeče elite