Slovenija
12 ogledov

Pahor in Virant o spremembah v DZ

Virant Anže Petkovšek
Predsednik republike Borut Pahor in predsednik DZ Gregor Virant sta spregovorila o kadrovskih postopkih, ki se bodo v DZ odvijali na Pahorjev predlog, ter o ustavnih spremembah o referendumski ureditvi.

Kadrovske postopke bodo poskušali izpeljati še ta mesec, ustavne spremembe pa bi bile lahko pod streho februarja, je dejal Virant.

Virant je na obisku Pahorju povedal, da imajo v petek še zadnji neformalni posvet vodij poslanskih skupin glede spremembe referendumske ureditve, 10. januarja pa se bo sestala ustavna komisija. "Pričakujem, da bomo dosegli soglasje," je dejal Virant. Kot pravi, mu je Pahor obljubil, da se bo vključil s svojim mnenjem, če bo to potrebno, in mu zagotovil, da podpira omenjeno spremembo.

Virant ocenjuje, da bi prvo fazo ustavnorevizijskega postopka v DZ lahko opravili že na januarski seji, drugo pa februarja. O drugih reformah se po Virantovih besedah s Pahorjem danes nista pogovarjala.

Pahorju povedal svoje mnenje

Dogovorila pa sta se, da bodo poskušali postopke glede imenovanja namestnika predsednika računskega sodišča in varuha človekovih pravic, ki ju DZ imenuje na predlog predsednika republike, speljati že v januarju. Virant o podrobnostih kandidatur ni govoril, dejal je le, da je Pahorju povedal svoje osebno mnenje o kandidatih. Na četrtkovih posvetovanjih predsednika republike s poslanskimi skupinami glede omenjenih kandidatur pa bo Državljansko listo, ki ji predseduje Virant, zastopala namestnica vodje poslanske skupine DL Katarina Hočevar, je še dejal predsednik DZ.

Komentarjev 4
  • privat 09:33 03.januar 2013.

    šel je pogledat posledice svojega ustvarjanja??

  • privat 09:32 03.januar 2013.

    večji človek je Virant..kaj ni Pahor samo lutka kapitala??

  • ennanova 09:10 03.januar 2013.

    Pahor med brezdomcihttp://za-misli.si/kolumne/dusan-rutar/710-pahor-med-brezdomci