Slovenija
130 ogledov

Pahor in Virant razkrila premoženje

Predsednik vlade Borut Pahor razmišlja tudi o izrednih ukrepih vlade za sanacijo Žurnal24 main
Predsednik SD Borut Pahor ima v lasti nepremičnine v skupni vrednosti 366.600 evrov. Vrednost nepremičnine Gregorja Viranta pa je 290.739 evrov. Tako sta sledila pozivu Janeza Janše, naj kandidati pokažejo pogodbe v zvezi z nakupi ali prodajo nepremičnin.

Borut Pahor in njegova življenjska sopotnica Tanja Pečar sta 28. oktobra leta 2009 kupila stanovanje na Cesti v Mestni log v Ljubljani v velikosti 80,49 kvadratnega metra. Pahor je lastnik treh četrtin, Pečarjeva pa četrtine stanovanja. Vrednost stanovanja je po uradni cenitvi Geodetske uprave RS 176 tisoč evrov, medtem ko je vrednost pogodbe, ki je bila podpisana, z opremo 195 tisoč evrov.

Pahor je po očetovi smrti tudi lastnik tretjine stanovanjske hiše Na pristavi v Šempetru, drugih nepremičnin pa nima v lasti.

Nepremičnine financiral s privarčevanimi sredstvi

Nepremičninske transakcije za stanovanje v Ljubljani so bile opravljene na podlagi prodajne pogodbe med kupcema in prodajalko nepremičnine, izhaja iz pogodbe.

Pahor zagotavlja, da je nepremičnine financiral s privarčevanimi sredstvi, posojil zanje nima. Kupnina za stanovanje je bila plačana v dveh obrokih; eden v znesku 84.803 evrov, drugi v znesku 100.196 evrov. Na dan podpisa pogodbe je za stanovanje plačal prodajalki deset tisoč evrov are.

Varčuje po 350 evrov na mesec

Iz vpogleda v dokument, s katerim je Pahor maja letos Komisiji za preprečevanje korupcije prijavil spremembo premoženjskega stanja, izhaja, da njegovo kratkoročno postopno varčevanje pri NLB znaša 350 evrov.

Pahor ima pri NLB tudi osebno posojilo v višini 3.150 evrov, dve polici življenjskega zavarovanja v višini 5.915,42 evra ter NLB Globalni delniški sklad v višini 1.483 evrov. Stanje kuponov investicijskih skladov pri Reiffeisen Banki je 5. maja letos znašalo 19.917 evrov, Pahor pa ima tudi posojilo pri Reiffeisen Banki v višini 3.247,33 evrov.

Pahor zagotavlja, da deleža v podjetjih nima, v lasti pa ima osebni avto renault 4, letnik 1991. Med prihranki navaja vrednost varčevanja za pokojnino, ki znaša okoli 1.500 evrov.

Virant ima 123 tisoč evrov prihrankov

Gregor Virant, predsednik istoimenske liste, ima v lasti hišo v Dobu pri Domžalah v velikosti 300 kvadratnih metrov, s 1.322 kvadratnimi metri parcele. Vrednost nepremičnine je 290.739 evrov, izhaja iz izjave o premoženjskem stanju, ki jo je Virant razkril in jo dal na razpolago javnosti. Virant ima tudi posojilo v višini 20 tisoč evrov.

Ima tudi 123 tisoč evrov prihrankov na transakcijskem računu, v depozitih, vzajemnih skladih in naložbenih računih ter premostitveno posojilo v višini 20 tisoč evrov, ki ga je potreboval za vračilo nadomestila ministrske plače. Posojilo je zavarovano z vezano vlogo na banki. Drugih posojil Virant nima, zagotavlja v izjavi o premoženjskem stanju.

V lasti ima osebni avto volkswagen touareg, letnik 2006. Vse navedeno premoženje je sicer skupna lastnina oziroma je drugi skupni lastnik Virantova soproga. Njuna skupna lastnina sta tudi avtomobila, ki sta registrirana na soprogo, in sicer citroen C3, letnik 2006, in ford focus, letnik 2011.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.