Slovenija
16 ogledov

Pahor iz bolnišnice spremlja dogajanje

Borut Pahor v bolnišnici Kabinet predsednika vlade
Borut Pahor je stabilen. S poslanskimi kolegi sodeluje tudi iz bolnišnice.

Zdravstveno stanje Boruta Pahorja je trenutno stabilno, za zdaj pa še ostaja v bolnišnici. Ko jo bo zapustil, bodo javnost o tem obvestili, so zagotovili v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana.

Lljub temu spremlja dogajanje na vladni ravni in v stranki. Kot so za STA pojasnili v stranki, je vsak dan v stiku tudi s pogajalsko skupino stranke za vstop v koalicijo z Zoranom Jankovićem iz Pozitivne Slovenije.

Naj vas spomnimo

Pahorja so 12. decembra sprejeli v UKC Ljubljana zaradi vnetja srednjega ušesa. Po manjšem operativnem posegu in zdravljenju je po dobrem tednu bolnišnico zapustil, zaradi poslabšanja zdravstvenega stanja pa se je 24. decembra vrnil. Kot je za medije konec decembra pojasnil predstojnik klinike za otorinolaringologijo in cervikofacialno kirurgijo UKC Ljubljana Miha Žargi, je do zapletov pri vnetju najverjetneje prišlo zaradi odlašanja zdravljenja.

Med ponovno operacijo, ki je trajala štiri ure, so Pahorju odstranili celoten sistem koščenih votlinic in vso močno nabreklo ter spremenjeno sluznico, koščene pregrade so bile prizadete tudi ob stiku z možganskimi ovojnicami, so takrat pojasnili v UKC Ljubljana.

Komentarjev 3
  • gec 20:18 05.januar 2012.

    DRŽI SE BORUT.

  • Ronald Reagan 19:48 05.januar 2012.

    ja, je mel srečo...to je bila mehka varianta...boste videli kako bodo sedaj Viranta priškrnili...

  • Trsten 14:07 05.januar 2012.

    Če ne poslušate murgelčana, se vam lahko pripeti najmanj bolniška postelja.