Slovenija
15 ogledov

"Pahor je Kidričev naslednik"

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
„Komunistična oblast nam je leta 1945 zapravila Koroško, Trst in Gorico, danes pa naj bi šlo po tej poti še naše morje,“ so v stranki SDS napisali na svoji spletni strani.

„Predsednik vlade in predsednik stranke naslednice nekdanje KPS Borut Pahor je 2. maja 2010 na proslavi v Ajdovščini izjavil, da brez Kidričeve vlade tudi Peterletove ne bi bilo,“ opozarjajo v stranki SDS. Čeprav so zapisali, da s tem nima smisla polemizirati, saj gre za propagando na nivoju osnovne šole, pa so na svoji spletni strani temu namenili kar nekaj besed.

„Velja pa dodati, da bi bila Slovenija danes precej večja, če bi 5. maja 1945 v Ajdovščini prisegla demokratična odporniška slovenska vlada namesto komunistične enostrankarske,“ pišejo v SDS. Če bi se to zgodilo, bi po mnenju SDS Slovenija dobila nazaj Koroško, Trst in Gorico.

Kot pravijo je pomembno, da je Peterletova oziroma Demosova vlada prekinila s totalitarno tradicijo Borisa Kidriča. „Seveda pa bi Borut Pahor tudi brez tega preloma lahko vseeno postal predsednik vlade SRS. Samostojne slovenske države pa brez preloma s komunizmom in Demosa namreč ne bi bilo,“ zaključujejo sporočilo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.