Slovenija
21 ogledov

"Pahor je rojen za predsednika države"

Igor Lukšič Špela Mohorič
Cilj stranke je postati najmočnejša politična sila; to je sicer zapisano v programu že od leta 2006, je povedal novi šef SD Lukšič.

Premagati bivšega predsednika vlade in predsednika, ki je 15 let vodil stranko, ga je utrdilo, je v kontaktni oddajo na TV SLO 3 povedal novi predsednik SD Igor Lukšič. "Za predsednika je pomembnejša učinkovitost kot karizma," je povedal. "Podpora spremembam je bila na terenu veliko večja in potem je prevladal slovenski ziheraški karakter," je pojasnil tesen rezultat volitev na kongresu SD, se je pa kljub vsemu izkazala nagnjenost k spremembam.

Vprašanje časa, kdaj bo Pahor predsednik države

"Borut Pahor je kandidat za predsednika države, odkar je vstopil v politiko," je pojasnil Lukšič in dodal, da je tudi to tisto, kar so mu mnogi zamerili – da se je kot predsednik stranke vedel kot predsednik države. "Je le vprašanje časa."

"Obtičali smo"

Na trgu dela vlada profitna logika, ko imajo službe le visoko kvalificirani in izkušeni. "Uvajanje je postalo predrago," je pojasnil ter dodal, da so težave rešljive, a bi se morala vlada za to zavzeti. "Politični eliti to ni prepoznano."

"Ljudje mislijo: Lukšič je to rekel in to se bo zgodilo. Ma, vraga se bo zgodilo," je povedal glede prejšnjega mandata na ministrstvu za šolstvo in pojasnil, da minister ne more narediti vsega, kar želi: "V to je treba prepričati politično elito."

 

Komentarjev 14
  • primorka 15:13 28.januar 2013.

    SE STRINJAM !!!

  • privat 10:43 20.januar 2013.

    V politiko uključit podpornike in organizatorje vstaj Slovenskega delovstva!! Ti imajo ponos in odgovornost!

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 19:41 07.junij 2012.

    Pahor bo dober samo še za na tržnco s kakim šipcem solato prodajat!