Slovenija
35 ogledov

Pahor komentiral razmere v vojski

Stanje v slovenski vojski je dobro, zagotavlja obrambna ministrica Ljubica Jeluš Žurnal24 main
Potem ko je sindikat vojakov v petek ovadil obrambno ministrico Jelušičevo, je razmere v vojski za zurnal24.si danes komentiral tudi premier Pahor. Sestanek na to temo bo v torek.

Premier Borut Pahor obrambno ministrico Ljubico Jelušič v celoti podpira, je povedal že v petek, sindikat vojakov pa poleg odstopa Jelušičeve zahteva tudi zamenjavo načelnika generalštaba generalmajorja Alojza Šteinerja.

Ukinitev intraneta "brez veze"
"Sestanek o razmerah v vojski bo v torek," je naši novinarki po sobotnem maratonu treh src pojasnil premier Pahor. Dodal je še, da se mu zdi ukinitev intraneta "brez veze", ob tem pa se sprašuje tudi, ali niso morda v sindikatu prekoračili svojih pooblastil. Dodal je še, da zadevo preučuje pravna služba.

V sindikatu vse očitke ministrstva medtem označujejo za neutemeljene.

Sodu je dno izbil izbris interne spletne strani na spletnih straneh ministrstva za obrambo, po mnenju sindikata pa je ministrstvo s tem onemogočilo komuniciranje s pripadniki Slovenske vojske, predvsem z njihovimi člani. Na ministrstvu so pojasnili, da so se za izbris spletne strani odločili, ker je predsednik Sindikata vojakov Slovenije Gvido Novak od samega začetka možnost objavljanja na internih spletnih straneh izkoriščal za objavo vsebin, ki so med drugim vsebovale tudi elemente sovražnega govora, žaljivih obdolžitev, nepreverjenih in tudi neresničnih obtožb.

Komentarjev 1
  • privat 22:50 22.julij 2011.

    ja Pahor je zopet proti malemu človeku ...in počuti se koristnega..?