Slovenija
13 ogledov

Pahor: Moč slovenske politike je prevelika

Predsednik stranke Borut Pahor je na konferenci SD v govoru poudaril predvsem po Žurnal24 main
Na konferenci SD je predsednik stranke Borut Pahor izpostavil pomembnost političnih sprememb v državi.

Konferenca SD je namenjena predvsem obravnavi predloga alternativnega vladnega programa za naslednja štiri leta. V govoru pa je Borut Pahor poudaril, da so Socialni demokrati pripravljeni prevzeti odgovornost za uspešno prihodnost države. Za to je po njegovih besedah potrebno nekaj narediti. "Da bi to vizijo uresničili, je po našem mnenju seveda najprej pomembna sprememba oblasti," je poudaril.

A kot je poudaril zamenjava oblasti ni cilj sam zase, ampak samo način, da se bodo v slovenski politiki spremenili nekateri vzorci, ki so do sedaj ovirali Slovenijo pri doseganju svojih ciljev. Glavna pri tem naj bi bil predvsem dolgoročna uvrstitev Slovenije med najbolj konkurenčne in solidarne družbe razvitega sveta.

 
 

Njena moč je prevelika, njena kreativnost pa je premajhna

Borut Pahor o slovenski politki

 
Moč politike in države
Po mnenju Boruta Pahorja trenutne politične razmere niso krizne. A kot je poudaril, se je po njegovem mnenju v času prejšnjih in sedanje vlade "zgostilo tudi nekaj temeljnih problemov, ki jih presojamo kot probleme strateškega pomena." Odgovorna naj bi bila prevelika moč slovenske politike, zato se pri SD zavzemajo za večjo avtonomijo in odgovornost družbenih podsistemov. Hkrati se je osredotočil tudi na pomembnost neodvisnosti institucij in dejal, da si želi okrepitev položaja neodvisnega organa za boj proti korupciji

Pahor se je zavzel tudi za postopen in transparenten umik države iz podjetij. Dejal pa je tudi, da so odgovorne javne finance pogoj stabilne rasti in da gospodarska rast ni izključni cilj politike njegove stranke.

Volilna kampanja 
Predsednik stranke se je v svojem govoru dotaknil tudi prihajajočih jesenskih volitev. Navzoče je opomnil, da se morajo ukvarjati s tem " komu velja zaupati preudarno upravljanje z gospodarskimi in socialnimi ter drugimi spremembami."

V duhu volilne kampanje pa je poudaril tudi, da se zavzemajo za moderno socialno državo. "Minimalno plačo bomo dvignili na raven, ki bo zagotavljala pokrivanje minimalnih življenjskih stroškov," je zatrdil.

"Ne morem vam obljubiti, da bomo na teh volitvah zmagali," je dejal na koncu in hkrati obljubil, da bo SD jeseni naredil vse kar bo v njegovi moči.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.