Slovenija
16 ogledov

Pahor napovedal nove ukrepe

Pahor in Gaspari po klavzuri. (Foto: X1) Žurnal24 main
Pahor po klavzuri koalicije: "Obstaja politična volja, da se opravi vse, kar je potrebno."

Premier Borut Pahor je napovedal, da bodo dokončne ukrepe sprejeli prihodnji teden, ko se ponovno sestanejo: "Obstaja politična volja, da se opravi, kar je potrebno za to, da bi s fiskalno politiko odpirali nova delovna mesta in ohranjali socialno varnost."

Prvak SDS Janez Janša je za POP TV dejal, da je diagnoza sedanje oblasti "močvirje". Njegova ocena je, da "ta vlada ne bo padla, dokler ne bo ozadje tranzicijske levice obrnilo te peščene ure".

Alternativa po njegovem obstaja, intelektualni potencial vidi znotraj strokovnega svet SDS. Na Janševe besede so se odzvali v LDS, kjer njegove komentarje ocenjujejo kot "beg pred reformami“.

Razvojni minister Mitja Gaspari je napovedal, da naj bi se gospodarska rast okrepila, saj pripravljajo dolgoročne in kratkoročne ukrepe. Kratkoročno načrtujejo pomoč uspešnim podjetjem, dolgoročno pa se bodo ukvarjali z nacionalno strategijo. Napovedujejo tudi vlaganje v infrastrukturo.

Kratkoročni ukrepi, ureditev finančne nediscipline, pomoč dobrim podjetjem in delovanje finančnega in bančnega sektorja, gredo do konca januarja v obliki zakonov v parlament. Končali jih bodo naslednji ponedeljek.

Pred klavzuro molčeči
Krizni ministri in predsednik stranke DeSUS Karl Erjavec so se na klavzuri sestali popoldan. Za tesno zaprtimi vrati so Borut Pahor, Franc Križanič, Mitja Gaspari, Patrick Vlačič, Katarina Kresal, Aleš Zalar, Gregor Golobič, Irma Pavlinič Krebs, Darja Radić, Karl Erjavec in Ivan Svetlik razpravljali o reševanju gospodarstva in države.

Stranke SD, LDS, DeSUS in Zares so na sestanek prišle s svojimi idejami.

O DeSUS-u pa nič
Po poročanju Sveta na Kanalu A pa kljub nekaterim napovedim na klavzuri niso razpravljali o prihodnji vlogi DeSUS-a. Kot je znano, se je predvsem Zares zavzemal, da se k sodelovanju v koaliciji namesto DeSUS-a, ki pogosto kljubuje, povabi skupino nepovezanih poslancev.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.