Slovenija
19 ogledov

Pahor ne bo kandidiral za predsednika

Borut Pahor Pixsell
Socialni demokrati. Dolgove bodo poravnali z varčevanjem, svojih nepremičnin pa ne prodajajo.

Stranka. Predsednik Socialnih demokratov (SD) Borut Pahor po naših neuradnih informacijah ne bo kandidiral za predsednika države. Na junijskem kongresu SD se namerava podati v boj za mesto predsednika stranke skupaj z Igorjem Lukšičem in Patrickom Vlačičem.

Svojo kandidaturo je potrdil le Vlačič: "Stranka potrebuje nov zagon. Za kandidaturo sem se odločil, ker mislim, da imam določene odgovore in rešitve." Pahor je bil bolj dvoumen in je dejal le, da kot vsi, ki delajo v politiki, poskuša biti koristen, "da se stvari premaknejo naprej v tisto smer, ki si jo večina ljudi želi".

Preverjali smo tudi, ali drži, da poskuša stranka zmanjšati svojih 760 tisoč evrov dolga z odprodajo nepremičnin. Za nakup sedeža stranke na Levstikovi ulici 15 v Ljubljani za ambasado se je menda lani zanimala Republika Indija. Zdaj naj bi stranka prodajala nepremičnine občinskih odborov. Glavni tajnik SD Uroš Jauševec je to zanikal in povedal, da so letos dolg z varčevanjem pri zaposlitvah in materialnih stroških že zmanjšali za 130 tisoč evrov. Preostanek nameravajo poravnati v naslednjih dveh letih, "ko ne načrtujejo volitev". Kar bi torej lahko pomenilo, da na letošnjih predsedniških volitvah sploh ne bodo imeli svojega kandidata.

Komentarjev 4
  • sonejigary 08:21 05.april 2012.

    Ti model, si pa res en goveji izRodek !

  • suzana.kos 08:18 05.april 2012.

    mogoče se bo pa še premislil...

  • francek 06:21 05.april 2012.

    PAHOR BI PO VSEJ VERJETNOSTI PREMAGAL TUERKA, ZATO JE DOBIL UKAZ ZA UMIK KANDIDATURE, ČE SI SD NE MORE PRIVOŠČITI VOLILNE KAMPANIJE, KAKO SI JO LAHKO PRIVOŠČI TUERK, OD KOD MU DENAR?