Slovenija
27 ogledov

Pahor ne bo zamenjal Kresalove

(Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Borut Pahor ne namerava zamenjati ministrice Kresalove zaradi Hypo Alpe Adria Bank in Hypo Leasinga.

Premier Borut Pahor ne vidi razlogov za zamenjavo notranje ministrice Katarine Kresal v zvezi s preiskavami domnevnih kaznivih dejanj, povezanih z delovanjem Hypo Alpe Adria Bank in Hypo Leasinga.

Zamenjavo bi zahteval, če bi imel samo en dokaz o tem, da preiskava v zadevi Hypo poteka pristransko, a nima ne dokazov ne namigov, se je danes na poslansko vprašanje SDS odzval na seji vlade.

Pojasnil je, da je ministrica v skladu s prednostnimi nalogami vlade izdala posebno usmeritev, da je pregon gospodarskega kriminala prednostna naloga policije. Hkrati je dodal, da se ne moreta ne on ne Kresalova vtikati v posamezne zadeve, ki jih izvaja policija.

Glede predloga poslanske skupine SDS se je pogovarjal tako s Kresalovo kot tudi z ostalimi in je od njih dobil zadostno zagotovilo, da Kresalova postopke vodi nepristransko.

Predlog SDS
Poslanska skupina SDS je v svoji zahtevi po nujni seji odbora DZ za notranjo politiko ocenila, da policija v zadevi Hypo ne opravlja svojega dela in da je nedavna menjava vodstva obeh slovenskih ustanov iz skupine Hypo Alpe Adria Bank International ob prisotnosti avstrijskih varnostnikov izraz nezaupanja avstrijskih lastnikov do slovenskih varnostnih organov.

Prav tako menijo, da je delo policije v teh postopkih ovirano, ker sta obe bančni ustanovi tesno povezani z LDS in drugimi strankami koalicije.

Zato so na predsednika vlade naslovili predlog, naj notranjo ministrico Katarino Kresal zamenja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.