Slovenija
2 ogledov

Pahor: "Ne predstavljam Barbike"

Borut Pahor Žurnal24 main
"Če bi vezal zaupnico na referendum, bi ljudje dejansko glasovali o vladi. To je za državo porazno," je premier Pahor po seji vlade odgovoril na novinarsko vprašanje.
Moji nasprotniki so žrtve trika Boruta Pahorja, ki predstavlja Barbiko. Gremo se reformno politiko. Šli bomo naprej in zmagali.
Borut Pahor

"Vlada se ni odločila, da bi za to reformo potrebovala referendum, za to so se odločili tisti, ki nasprotujejo izvedbi reforme," je na tiskovni konferenci po seji vlade povedal premier Borut Pahor. Referendum je po njegovih besedah legitimno sredstvo, izid katerega je potrebno spoštovati. "Ljudje bodo sami presodili, ali so naši argumenti prepričljivi ali ne," je dodal.


Referendum za ali proti vladi

Na vprašanje, ali bodo ljudje na referendumu glasovali proti trenutni vladi, je premier odgovoril: "Na referendumu se odloča o določeni reformi in ne o podpori vladi. Če bodo ljudje na vsakem referendumu glasovali za ali proti vladi, bodo to počeli v lastno škodo. O menjavi oblasti bodo ljudje glasovali na strankarskih volitvah."

"Če se bodo vlagali referendumi z razlogom, da bi le zamajali oblast, bodo mednarodni finančni trgi prepoznali blokado in velika verjetnost bo, da vlade, take ali drugačne, ne bodo več sposobne izpeljati nobene reforme."


Premier je spregovoril tudi o vezavi nezaupnice na padec nedeljskega referenduma o malem delu. "Če bi vezal zaupnico na referendum, bi ljudje dejansko glasovali o vladi. To je za državo porazno."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.