Slovenija
25 ogledov

Pahor ni bil v prekršku

Pahor tokrat delal v mlekarni. Facebook
Predsedniški kandidat Pahor med pakiranjem kislega mleka ni storil prekrška.

Kot smo poročali minuli teden, se je generalni sekretar vlade Božo Predalič na Twitterju obregnil ob prostovoljno delo predsedniškega kandidata Boruta Pahorja v mlekarni Krepko. "Pahor danes pakira kislo mleko. Upam, da ima opravljen živilski zdravniški pregled in izpit HACCP. Če ne, sta v hudem prekršku on in mlekarna," je zapisal Predalič.

Iz Pahorjeve ekipe so takrat sporočili, da je nekdanji premier pred začetkom dela "podpisal obrazec Seznanitve z ukrepi in zdravje pri delu ter Soglasje oseb k obveznosti prijavljanja bolezni, ki se lahko prenašajo z delom.Tako kot sicer so ga tudi tokrat pred začetkom dela predstavniki podjetja seznanili z vsemi navodili in ustreznimi ukrepi varstva pri delu".

Izpit HACCP ni potreben

Z ministrstva za kmetijstvo in okolje, kjer so pristojni za nadzor nad delom v živilskih obratih, so nam sporočili, da izpit HACCP ni potreben. "Mora pa nosilec živilske dejavnosti poskrbeti, da je vsakdo, ki opravlja kakršnekoli naloge v povezavi z živili, za izvajanje teh nalog ustrezno usposobljen oziroma da izvaja te naloge pod nadzorom druge usposobljene osebe. Formalna izobrazba za delo v živilski industriji ni predpisana," so zapisali.

Delavci, ki delajo v proizvodnji živil, morajo na podlagi Pravilnika o zdravstvenih zahtevah za osebe, ki pri delu v proizvodnji in prometu z živili prihajajo v stik z živili, pred nastopom dela podpisati soglasje k obveznosti prijavljanja bolezni, ki se lahko prenašajo z delom, ter individualno izjavo o bolezenskih znakih. "Ker v konkretnem primeru ni šlo za sklenitev delovnega razmerja oziroma se oseba ni zaposlila pri nosilcu živilske dejavnosti, zadošča, da se pred začetkom dela izpolni samo izjava o bolezenskih znakih," so še sporočili z ministrstva.

Komentarjev 2
  • dragec 09:15 14.avgust 2012.

    menim, da pahor ni ubral načina za samoreklamiranje. Igranje v vlogi delavca je danes - žalitev vseh delavcev v SLO, njihoveha dela, nagrajevanja, trpljenja, odnosa pokvarjenih lastnikov (takoimenovani realni sektor). In kdo bo prepričal tega narcisoidnega tipa, da je ubral ...prikaži več napačno smer prepričevanja ljudi, ki so že spoznali njegov način vladanja.

  • izvedenec 17:00 13.avgust 2012.

    skorumpirani žurnal dela reklamo skorumpiranemu Pahorju :)