Slovenija
25 ogledov

Pahor ni držal obljube

Teš je do zdaj počrpal 110 milijonov evrov posojil, za katere jamči konzorcij pe Žurnal24 main
Sindikat v TEŠ-u je razočaran nad Pahorjem, ki ni držal svoje obljube. Sporočajo mu: "Ne bodite vnovič začudeni, če se vam bo preprosto zgodil slovenski delavec!"

"Gospod premier, verjeli smo, da boste temu naredili konec, toda vsakdanji dogodki kažejo, da smo zaupali napačnemu človeku," je danes v javnem pismu zapisal Branko Sevčnikar, predsednik podjetniškega sindikata v Termoelektrarni Šoštanj (TEŠ). Sindikat je razjezila ustna obljuba predsednika vlade Boruta Pahorja, ki ni bila izpolnjena. Kot piše Sevčnikar, sta se ustno dogovorila "o izpolnitvi tretje stavkovne zahteve SDE Slovenije po zamenjavi direktorja direktorata (za energijo na gospodarskem ministrstvu, op. p.) Janeza Kopača. Verjeli smo vam in to je bil tudi razlog, da je SDE Slovenije pristopila k podpisu dogovora in odpovedi generalne stavke."

"Kopač veselo trosi laži"
Kot pišejo, so sami svojo obljubo o odpovedi stavke spoštovali, Kopač "pa še naprej veselo trosi laži in zavaja slovensko javnost o okoliščinah projekta izgradnje nadomestnega bloka 6 v TEŠ, se spreneveda o odkopnih zalogah premoga v Šaleški dolini in s tem postavlja na laž ugledne slovenske rudarske strokovnjake ter potvarja resnice o reorganizaciji slovenske elektrodistribucije."

Grozijo s stavko
Moti jih, da ga tudi ministrica za gospodarstvo Darja Radić ne namerava zamenjati in ocenjujejo, "da so bili imenovani na direktorske stolčke vojaki, ki bodo sledili napotkom svojih generalov v obliki Radićeve, Kopača in Golobiča". Vse skupaj je omajalo njihovo zaupanje v delovanje te vlade in premierja, zato Pahorju sporočajo: "Ne bodite vnovič začudeni, če se vam bo preprosto zgodil slovenski delavec!"

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.