Slovenija
0 ogledov

Pahor: Odločal bo nov nadzorni svet

Borut Pahor (Foto: Dejan Mijovič) Žurnal24 main
Premier Borut Pahor je dejal, da bo o zaupanju upravi NLB bo odločal novi nadzorni svet.

Odločitev uprave NLB, da podaljša 150-milijonsko posojilo Infond Holdinga, je naletela na hude kritike politikov.

''Nove Ljubljanske banke ne vodi vlada, ampak uprava banke, ki je za svoje ravnanje odgovorna nadzornemu svetu. Sedanjim nadzornikom se mandat kmalu izteče, tako se bo novi nadzorni svet odločil, ali naj sedanji upravi še naprej zaupa upravljanje,'' pa je danes dejal premier Borut Pahor. Dejal je, da je to še posebej občutljiv čas, ko je na preizkušnji zaveza, da se politika ne vtika v gospodarstvo.

Krediti le za tiste z razvojnim pontencialom
Po njegovih besedah se je vlada z novelo zakona o javnih financah osredotočila na omogočanje pogojev, da bodo do kreditov za poslovne dejavnosti lažje prišli gospodarski subjekti z razvojnimi potenciali, in ne tisti, ki se ''ukvarjajo pretežno s problemi lastniške konsolidacije''.

Novi nadzorniki junija
Sedanjemu nadzornemu svet se mandat izteče junija. Na poziv finančnega ministrstva se je na razpis za nove nadzornike prijavilo 41 kandidatov. Seznam je presojal kadrovsko-akreditacijski svet. Po poročanju Dela pa je svet izbral le nekaj prijavljenih kandidatov, ministrstvu pa so še posebej predlagali nekaj dodatnih kandidatov, ki se niso prijavili na razpis.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.