Slovenija
19 ogledov

Pahor: Posledice že vidne

Predsednik vlade Borut Pahor razmišlja tudi o izrednih ukrepih vlade za sanacijo Žurnal24 main
Dosedanji premier Borut Pahor je molče zapustil srečanje s predsednikom države Danilom Türkom. Že pred tem je predsednika državnega zbora obvestil, da se odpoveduje možnosti, da bi zahteval ponovno glasovanje o zaupnici vladi.

Predsednik države Danilo Türk je sklenil srečanje s premierom, ki opravlja tekoče posle, Borutom Pahorjem. Ta je na vprašanje, ali sta našla rešitev za izhod iz politične krize, odgovoril, da je rešitev ponujal, ko je želel s svojo vlado opraviti delo do konca, a žal tega DZ ni sprejel. Konsekvence so že "vidne in se bodo samo poslabševale".

Legitimna možnost

Pahor je sicer Türka seznanil z odločitvijo, da ne bo vložil zahteve za ponovno glasovanje o zaupnici in mu predstavil načrte za delo vlade v prehodnem obdobju. Türk je ponovil, da so predčasne volitve legitimna možnost.

Türk se je po srečanju s Pahorjem palači sestal še s predsednikom DZ Ljubom Germičem, v ponedeljek pa se bo srečal še s predsedniki parlamentarnih strank in vodji poslanskih skupin v državnem zboru, nato pa bo sprejel dokončno odločitev  glede rešitve nastalega političnega položaja.

Z Germičem sta si izmenjala poglede na trenutne razmere, predsednik državnega zbora je predsednika države seznanil s tem, da parlament nemoteno dela naprej.

Pahor za čim prejšnje volitve

V pismu predsedniku državnega zbora Ljubu Germiču je predsednik vlade Borut Pahor, ki opravlja tekoče posle, zapisal: "Obveščam vas, da se odpovedujem možnosti, da bi zahteval ponovno glasovanje o zaupnici vladi.

Kot sem opozoril po padcu pokojninske reforme in neuspehu nekaterih drugih pomembnih ukrepov, zlasti pa pred odločanjem o zaupnici vladi, so mednarodni finančni trgi zelo nepredvidljivi in občutljivi. Zavrnitev reform in padec vlade, ki poglablja politično krizo, bosta po mojem mnenju zelo slabo učinkovali na slovenski položaj na mednarodnem finančnem trgu.

Zaradi dejstva, da je s padcem vlade prišlo do paralize delovanja izvršilne oblasti, je nujno čim prej pristopiti k razpisu volitev in s tem omogočiti tudi vzpostavitev nove vlade, s polnimi pooblastili."

Komentarjev 7
  • privat 12:57 26.september 2011.

    še manj jim Slovenija pomeni...bistvo je da jih nekdo prisili ,da se sekirajo za male ljudi...samo kdo?

  • privat 09:29 25.september 2011.

    g turk to je premalo...očistiti je treba parlament in občine . Resen rez v politiki nedela in nagrajevati in spodbujati male ljudi! Kje so plače ..kakšne so delovske plače,zakaj delavci nemorejo do kreditov,zakaj je toliko ljudi zaposlenih v davčni,občinah,preveč preveč ...prikaži več je zaposlenih v ne-delu....stakim dejanjem delate samo škodo ( odrezati kači glavo ,ne pomeni nič)

  • 1111 00:50 24.september 2011.

    upam, da se jim bo zaletelo!!