Slovenija
10028 ogledov

Pahor povedal, s čim bi si rad služil kruh v prihodnje

Borut Pahor Profimedia
Nekaj ponudb že ima, tako doma kot v tujini.

Borut Pahor zaključuje drugi mandat predsednika republike, ki ga je zasedel leta 2012. 23. decembra ga bo nasledila Nataša Pirc Musar, ki je v drugem krogu predsedniških volitev premagala Anžeta Logarja.

Kaj bo po tem počel Pahor, je bilo dolgo neznanka, več je razkril šele danes, v oddaji Dobro jutro. Očitno se vidi v diplomatskih vodah. 

"Rad bi delal nekaj, kar delam rad, ker bi potem to delal dobro. V domačo politiko se ne nameravam vračati, svoj opus sem zaokrožil in bil vse, kar je mogoče. Zdaj pa bi doma ali v tujini opravljal tisto, kar znam. Zdi se mi, da imam nekaj spretnosti, nekaj znanja in izkušenj pri reševanu konfliktov in se znam izpogajati za to, da najdemo lažjo rešitev. Če bom kaj takega lahko delal doma ali v tujini, bom to z veseljem opravljal. Iščem nekaj, kar bi rad opravljal s srcem in z ljubeznijo. Zdaj že lahko povem, da nekaj ponudb imam, predvsem za tujino," je dejal.

Z bodočo predsednico se je sestal že dvakrat, skupaj sta se tudi posvetovala o številnih temah. Upa, da bo tudi ona po tem, ko bo zapustila predsedniško palačo, čutila zadoščenje, ker je naredila nekaj, kar si je želela.

Pahor je še povedal, da se bo še naprej ukvarjal s športom - rad bi ponovno treniral triatlon, a ima po operaciji nekaj težav z ušesi. Odzval pa se bo na vabilo nemškega predsednika na berlinski maraton, kjer želi postaviti svoj nov osebni rekord.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 19
  • tarok 10:00 22.december 2022.

    pahor si kot podrepna muha......

  • Avatar pantani
    pantani 07:21 22.december 2022.

    Pa bo lahko preživel s plačo,ki jo bo prejemal?!!!

  • sam1 07:19 22.december 2022.

    Torej bo še naprej,kakor do sedaj,delal tisto,kar ima rad-streljal kozle.....