Slovenija
17 ogledov

Pahor pozval k investicijam

Pahor se je pohvalil, da je obisk v ZDA njegova najdaljša pot na tuje, odkar je Žurnal24 main
Pahor med tridnevnim obiskom v ZDA tudi z ameriškimi gospodarstveniki. Na univerzi Johns Hopkins predavanje o odnosih med EU in ZDA, kot jih vidi Slovenija.

Premier Borut Pahor je ameriške gospodarstvenike, med drugim se je srečal s predstavniki podjetij U. S. Steel, Harrah's in Xerox, po poročanju tiskovne agencije STA pozval k investicijam, ki jih Slovenija po njegovih besedah potrebuje.

Predavanje
Po srečanju je na univerzi Johns Hopkins predaval o odnosih med EU in ZDA, kot jih vidi Slovenija. Kot navajajo na spletni strani urada predsednika vlade, je govoril predvsem o poti Slovenije k osamosvojitvi in nekaterih posebnostih, s katerimi se je takrat država spopadala. "Orisal je 20 letno zgodovino države ter predstavil tudi svojo poklicno pot, ki jo je začel še pred osamosvojitvijo kot najmlajši član takratne  slovenske skupščine," so zapisali na spletni strani. Govoril je tudi o širitvi EU na Balkan in predstavil svoje poglede o tej temi.

Venec na grob neznanemu junaku
Obiskal je tudi nacionalno pokopališče Arlington, kjer je položil venec pred grobnico neznanemu junaku, ter si ogledal muzej na pokopališču. Udeležil se je sprejema skupine senatorjev, ki ga je organizirala senatorka slovenskega rodu Amy Klobuchar.

Jutri z Obamo

Vrhunec obiska bo v sredo, ko se bo Pahor v Beli hiši sestal z Bidnom, predvideno pa je tudi krajše srečanje s predsednikom Barackom Obamo. Poslanec SDS Miro Petek pa je ob tem na vlado naslovil poslansko vprašanje, v katerem se med drugim sprašuje, kaj je slovenska vlada ZDA ponudila, da se bo Pahor srečal z Obamo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.