Slovenija
10531 ogledov

Pahor presenetil zdravnike in jih kot šolarčke postavil v vrsto

Pahor in zborček Posnetek zaslona
Predsednik presenetil zdravstvenike pred današnjo tiskovno konferenco.

Pred UKC Ljubljana so dopoldne pripravili tiskovno konferenco glede aktualnega stanja v državi; pred začetkom jih je presenetil predsednik Borut Pahor, ki je vsakomur izmed govorcev izročil praznično darilo. 

Izpostavil je, da je tik pred božičem in novim letom čas, da se spomnimo nekaterih tradicij, ki nam vsako leto življenje naredijo bolj radostno. "Tradicije služijo temu, da se spomnimo, da smo ljudje, da moramo biti prijazni, da se moramo obdarovat z majhnimi stvarmi, pomagati tistim, ki nimajo vsega, kar ima večina, da se spomnimo na tiste, ki so v težjih pogojih kot smo mi." 

Pahor je poudaril, da ta trenutek po dveh letih soočanja z novim koronavirusom nikomur ni lahko, v prvi vrsti zdravstvenemu osebju. "Tudi delo vlade in opozicije, delo vseh je zdaj težko. Veliko lažje nam bo, če si bomo v teh težavah pomagali, se ne kregali, ne kazali s prstom." 

Spomnil je, da so njegova darila že večletna tradicija, s katero je začel na začeteku svojega mandata pred sedmimi leti, ko so v Mladinskem domu Malči Beličeve s takratno smučarsko reprezentanco in zaposlenimi v kabinetu pripravljali obroke in darila za otroke, ki imajo vedenjske težave, ki so brez staršev, ki so bili žrtve spolnega nasilja, ki so skupaj z mamicami v varnih hišah. Darila so raznesli po vsej državi, tudi v 3. in 5. nadstroplje Kliničnega centra. 

Pahor je vsem zaželel prijetne praznike ob ukrepih, ki so priporočeni in sklenil: "Dajmo biti človeški, dajmo biti ljudje." 

Predsednik je nato na tiskovni konferenci zbrane strokovnjake povabil bližje pred mikrofon, na njegov znak: "Tri, štiri" so v en glas v božičnem duhu zaželeli: "Vesel božič in srečno novo leto." 

Predsednik Pahor je vsem zbranim ob voščilu segel v roke; če je to glede na epidemiološko stanje v državi trenutno najbolj pametno, bi najbolj ustrezno znali pokomentirati ravno ti, ki so se z njim rokovali.

Covid-19 in božično-novoletni prazniki Slovenija Ti ukrepi veljajo v času praznikov

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 11
  • ec568744f0d537874fe9d825c81b6f688d633008 13:34 25.december 2021.

    naj raje cepi drva,je ceneje za nas ,itak nič koristi od njega,Slovenijo prodal ,pa se še frajeriše okrog

  • Avatar Leon
    Leon 13:11 25.december 2021.

    Borut Pahor naj gre maske pobirati po mestu bo vsaj nekaj koristnega naredil.

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 16:50 24.december 2021.

    Še eno domačijsko srečanje in pokazatelj da si precednik domišlja da je državnik. Butalec!