Slovenija
35 ogledov

Pahor prodaja Slovenijo za girice in bevando?

SEJA, BORUT PAHOR Žurnal24 main
Pahor zanikal, da bi bilo glede dokončne določitve meje s Hrvaško karkoli dogovorjeno vnaprej.

Premier Borut Pahor je danes v državnem zboru odgovarjal tudi na vprašanje poslanca SNS Zmaga Jelinčiča o meji Slovenije in Hrvaške. Jelinčič ga je spraševal, ali se res namerava "izvleči iz arbitražnega sporazuma". Spraševal ga je, ali namerava sosedom prepustiti slovensko Primorje in Pomurje.

Po njegovem mnenju vse kaže na to, da bo ob podpisu pristopne pogodbe Hrvaške z Evropsko unijo ponudil javnosti "zgledno rešitev brez pomoči arbitrov". Tako prepustitev ozemlja pa je označil za "podlo kravjo kupčijo na podlagi arbitražnega sporazuma".

Jelinčič je premierja še obtožil, da prodaja slovensko deželo za svoj žep, morda za "girice, bevando, kako posestvo ... odlikovanje".

Vedno v interesu Slovenije
Slednje obtožbe je Pahor zavrnil kot "malomarne trditve". Zanikal je tudi, da bi bilo karkoli dogovorjeno vnaprej. Poudaril je, da je bil v pogajanjih o meji s Hrvaško vedno zavezan Sloveniji, dogovor pa da je za Slovenijo ugoden in sprejemljiv za Hrvaško. Sporazum sicer res predvideva možnost, da podpisnici rešita vprašanje sami, mimo sodišča.

Komentarjev 1
  • privat 19:14 11.julij 2011.

    zopet ta pahor..kaj še vedno ni odstopil??