Slovenija
26 ogledov

Pahor: Pse bi morali usmrtiti

(Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
"Obstajali so vsi utemeljeni razlogi, da se pse usmrti, ko je bilo to zahtevano prvič," je danes dejal premier Borut Pahor.

Še posebno, če upoštevamo, da je interes človeka pred interesom živali, je utemeljil. Pahor bo sicer jutri javnosti predstavil zbirko mnenj o zadevi Baričevič, na podlagi katerih je oblikoval omenjeno stališče.

Mnenja pravnikov se, je še povedal Pahor, zelo razlikujejo. Vsi s kmetijskega ministrstva so prepričani, da je bilo s postopki vse v redu.

Glede odgovornosti bivšega ministra Milana Pogačnika pa je Pahor dejal: "Pogačnik je imel objektivno odgovornost za odstop."

"Premierju sem takrat ponudil svoj nepreklicni odstop zaradi gonje proti meni. Trenutno še tečejo postopki in ko bodo končani, bom lahko povedal več
," je Pahorjevo izjavo komentiral Pogačnik. Spomnimo, nekdanji minister je vseskozi trdil, da je "zadeva (z bulmastifi op. p.) čista" in da je njegov odstop povezan s pritiski, ki se vršijo nanj ni na njegovo družino.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.