Slovenija
11 ogledov

Pahor s pravniki o imenovanju namestnikov KPK

Pahor s pravniki Tamino Petelinšek/STa
Pravniki so pripravili predloge za spremembo zakonodaje s področja preprečevanja korupcije.

Predsednik republike Borut Pahor se je s tremi pravnimi strokovnjaki neformalno posvetoval o korakih, ki bi zagotovili "pravno dosledne in v javnosti zaupanja vredne odločitve" glede nadaljnjih postopkov pri imenovanju namestnikov predsednika Komisije za preprečevanje korupcije, so sporočili iz Pahorjevega kabineta.

Pahor je k sebi povabil pravnike Cirila Ribičiča, Rajka Pirnata in Janeza Čebulja, ki so na predsednikovo prošnjo pred kratkim pripravili tudi ustavnopravno analizo predlogov za spremembe zakonodaje s področja preprečevanja korupcije.

Čeprav sta oba namestnika odstopila, izbrani predsednik Boris Štefanec vztraja, da ne bo odstopil. Ta je bil namreč še dan pred imenovanjem član stranke Pozitivna Slovenija

Zaradi javnih polemik je predsednik Pahor že pred dnevi pisal premierki Alenki Bratušek. Kot je zapisal, je iz javnih polemik mogoče sklepati, da "je članstvo oziroma bivše članstvo v politični stranki resna ovira za zaupanje javnosti v nepristransko in strokovno neodvisno opravljanje funkcij v nadzornih oziroma regulatornih organih države". Zato je pozval, naj se v zakon zapiše, če je članstvo oziroma nekdanje članstvo v strankah neprimerno za opravljanje različnih javnih funkcij.

Komentarjev 5
  • dragec 07:04 19.marec 2014.

    pa plešasti in 80 % članov zloglasne ssdss so bivši komunjare. Jeba.........

  • Scott 22:53 18.marec 2014.

    Povej mi s kom se družiš in povem ti kdo, kakšen si.?Gadafi se je zdel dokaj sposoben?

  • zztop 21:47 18.marec 2014.

    Na fotki so vsi bivši komunisti!! Jeba . . .