Slovenija
52 ogledov

Pahor s prostovoljci polepšal dan starejšim

Borut Pahor in prostovoljci
1/20
mediaspeed
Predsednik države Borut Pahor je danes služil v dobrobit starostnikov v Rakičanu.

Borut Pahor se je danes v Murski Soboti udeležil prostovoljske delovne akcije v okviru projekta Vračamo družbi - AmCham teden korporativnega prostovoljstva ter se pridružil mladim inovatorjem na prireditvi v okviru projekta Ustvarjalnik.

Kot so sporočili iz urada predsednika republike, so prostovoljci v okviru delovne akcije urejali okolico Doma starejših Rakičan ter posadili grmovnice, pobarvali klopi in zasadili drevesa v parku.

Tam je bil med drugim tudi aktualni veleposlanik ZDA pri nas Joseph Mussomeli.

Po navedbah urada želi predsednik s takšnimi delovnimi akcijami vzpodbuditi ljudi, da po svojih močeh in v teh težkih časih prispevajo k solidarnosti v okolju, v katerem živimo in delamo.

Borut Pahor in prostovoljci | Avtor: mediaspeed mediaspeed
Pahor se je nato pridružil tudi mladim inovatorjem na prireditvi Start-up Weekend v okviru projekta Ustvarjalnik. Mladim inovatorjem, ki so spoznavali osnove podjetništva, je dejal, naj sledijo svojim sanjam, ne glede na to, kako težko je in kako nemogoče se zdi na prvi pogled, ter naj verjamejo, da bodo z inovacijo lahko ustvarili preboj na svojem področju.

"Razmišljajte drugače, izven okvirjev in dosegli boste zastavljene cilje," jim je dejal predsednik in dodal, da v življenju ni nič pomembnejšega od ustvarjalnosti, saj da ustvarjanje gradi osebnost in osebnost lahko ustvarja.

Ob koncu je skupina gimnazijcev predsedniku predstavila zametke svoje inovacije, prototip raziskovalne podmornice, s katero želijo doseči Marianski jarek, najglobljo točko na Zemlji, so še sporočili iz urada.

Komentarjev 2
  • david112 11:53 20.oktober 2013.

    moraš vedet da je s tem postal predsednik z delom

  • Veteran 09:26 20.oktober 2013.

    Kakšna promocijska bedarija!!??