Slovenija
11 ogledov

Pahor se boji Janševe alternative

Borut Pahor in Janez Janša Anže Petkovšek
Po včerajšnjem odmevnem nastopu Pahorja v medijih, v katerem je kritiziral Janševo predvolilno politiko jahanja tigra, bo prvak opozicije danes praktično že predstavil svoj volilni program.

Premier Borut Pahor je sinoči za TV Slovenijo dejal, da bi znova kandidiral na volitvah, če bo imel podporo v stranki, saj da je politika njegova največja ljubezen. Dal pa je vedeti, da bo še naprej vztrajal na premierskem položaju kljub majhni podpori v javnosti in le manjšinski vladi, saj, kot utemeljuje, po njegovem predčasne volitve po našem volilnem sistemu niso mogoče, hkrati pa ne bo pustil, da bi o njem odločale posamezne interesne skupine. Če pa bi odstop avtomatično pomenil predčasne volitve, potem ne bi premišljal niti za hip, je zatrdil.

Pahor je kritiziral politiko največje opozicijske stranke SDS, ki ji ankete trenutno kažejo najbolje. SDS po Pahorjevem mnenju igra na karte "čim slabše je v državi, tem bolje je za nas", vendar pa opozarja, da utegne njen prvak Janez Janša po morebitni zmagi na volitvah zajahati tigra, ki ga ne bo obvladal. Tudi sicer Pahor z Janšo v prihodnje ne vidi možnosti sodelovanja, obenem pa je izrazil dvom, da v Sloveniji trenutno obstaja tretja opcija.

SDS danes s programom za zmago

Janez Janša bo ravno danes predstavil politični program stranke za v prihodnje. Skupaj s sodelavci bodo javnosti predložili politična izhodišča, predlog ustavnih sprememb, sistemske cilje in ukepe ter kratkoročne protikrizne ukrepe za področje trajnostnega razvoja, gospodarstva in javnih financ.

Podpora pomladnikom iz akademske sfere

Včeraj je sicer šest doktorjev znanosti, Lovro Šturm, Andrej Umek, Matej Makarovič, Matevž Tomšič, Borut Rončević in Tone Jerovšek, podprlo čimprejšnje volitve v državi, alternativo sedanji oblasti pa so pripisali SDS, SLS in NS.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.