Slovenija
14 ogledov

Pahor še enkrat o dopustu

(Foto: 24sata/Dijana Marić) Žurnal24 main
Premier Pahor se je vrnil s počitnic. Poudaril je, da je letovanje na Brionih plačal sam.

Premier Pahor je po srečanju z gospodarsko ministrico Darjo Radić med drugim odgovarjal tudi na vprašanja o njegovih počitnicah, pri čemer je še enkrat poudaril, da jih je v celoti plačal sam.

Pri tem je razkril tudi znesek tridnevnega bivanja na Bronih; ta je znašal 1.198 evrov, in sicer skupno za tri osebe.

"Bivanje na Brionih se mi ne zdi sporno, saj sem stroške treh nočitev za tri osebe plačal sam,"
je dejal premier.

Na dodatno novinarsko pripombo, da na Brionih ne more počitnikovati kar vsakdo, je odgovoril, da je med drugim to storil tudi slovaški predsednik Ivan Gašparovič.

Premier na srečanju s Čebaškovo
Predsednik slovenske vlade je takoj po prihodu z letovanja na Hrvaškem primorju zavihal rokave; danes se sestaja z varuhinjo človekovih pravic Čebašek Travnikovo, nato pa je na sporedu še sestanek z gospodarsko ministrico Radićevo.

Po sestanku z varuhinjo je premier še enkrat kot dobro ocenil odločitev vlade, da v letih 2009, '10 in '11 za 44 odstotkov poveča denar za najrazličnejše oblike socialne pomoči. Pri tem pa je dodal, da je treba okrepiti tudi steber konkurenčnosti, da torej ljudje ne bodo potrebovali socialne pomoči v tolikšni meri, pač pa da bodo z dostojnim delom za življenje v stabilnem gospodarstvu lahko zaslužili sami.

Pahor in varuhinja sta se sicer dogovorila za nov način predstavljanja letnih poročil; varuh naj bi tako poročilo o spoštovanju človekovih pravic predstavil najprej na seji vlade.

Ko bo vlada pripravila odziv na poročilo, bo – še preden ga bodo poslali v državni zbor – varuh še enkrat povabljen na srečanje z ministri. Čebaškova je z dogovorom zadovoljna: "Zdi se mi pomembno, da se bo vlada osredotočila na priporočila varuha in pri tem tudi ugotavljala razloge, zakaj določenih priporočil ni realizirala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.