Slovenija
26 ogledov

Pahor še naprej prisilno počiva

Borut Pahor (Foto: Dejan Mijovič) Žurnal24 main
Premier Borut Pahor zaradi hudega vnetja srednjega ušesa še naprej ostaja v bolnišnici. Vsakih šest ur mu vbrizgajo antibiotike, po več dneh se je le pokazal tudi napredek v zdravljenju.

Kot so pojasnili v ljubljanskem kliničnem centru, se je zdravstveno stanje Boruta Pahorja, ki opravlja tekoče posle premierja, nekoliko izboljšalo, boljše pa je tudi lokalno stanje, potem ko se prve dni njegovo telo ni odzivalo na zdravljenje z običajnimi antibiotiki.

Kljub vsemu mora ostati v bolnišnici še ves konec tedna. Kombinacijo antibiotikov prejema intravenozno.

Je predolgo odlašal?

Zdravniki pojasnjujejo, da je vnetje srednjega ušesa pogosto obolenje, še zlasti v otroški dobi. Praviloma zdravljenje poteka brez zapletov, ti pa praviloma nastanejo, ko se zdravljenje začne prepozno in kadar ni dovolj učinkovito. Potek bolezni je odvisen tudi od povrzočitelja in odpornosti na običajne antibiotike.

Pahorja so v bolnišnico sprejeli v ponedeljek popoldne, zvečer so opravili tudi manjši kirurški poseg. Preiskave so pokazale na izredno močno gnojno vnetje, ki se je navezalo na predhodno prehladno stanje.

Komentarjev 2
  • Veteran 21:45 19.december 2011.

    Ne razumem zakaj je toliko pomembno zdravje Pahorja. Spoštovani novinarji raje pišite o revščini Slovencev pri kateri je ravno Pahor veliko sodeloval.

  • privat 08:38 17.december 2011.

    kaj pa če to vse ni res...??