Slovenija
24 ogledov

Pahor segel v roke rešitelju

Borut Pahor, Hartmut Mehdorn
1/10
Žurnal24 main
Točno opoldne sta se na peronu ljubljanske železniške postaje srečala premier Pahor in predviden rešitelj Slovenskih železnic Mehdorn. Odločitev o sodelovanju maja.

Dokončna odločitev o sodelovanju nemškega poslovneža Hartmuta Mehdorna pri reševanju slovenskih železnic bo padla v sredini maja, pravi premier Borut Pahor. Mehdorn odgovarja, da v Sloveniji ni zato, da bi služil, ampak zaradi dobrih odnosov in ker želi pomagati. Mehdorn in Pahor sta se točno opoldne tudi sprehodila po osrednji železniški postaji.

Zdaj bo nemški poslovnež pripravil sanacijski program. Če bo vladi in železnicam ustrezal, bodo odpovedali sodelovanje z družbo A. T. Kearny, ki je bila sicer prvotno izbrana za svetovalca pri sanaciji železnic.

Mehdorn v Nemčiji velja za zelo trdega šefa. Z mesta predsednika uprave Deutsche Bahna je bil razrešen, ker naj bi pregledoval elektronsko pošto zaposlenih, več kot sto delavcev Deutche Bahna ga toži zaradi mobinga. Kljub temu sindikalist Silvo Berdajs pravi, da se Mehdornovega prihoda ne bojijo, če bo res uredil razmere. Železnice namreč letos načrtujejo izgubo v višini 30,3 milijona evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.