Slovenija
1392 ogledov

Pahor spregovoril o sosedih

Borut Pahor Saša Despot
"Odzvali smo se, to je ..."

Predsednik države Borut Pahor se je odzval na doganje v odnosih s sosednjimi državami v zadnjih tednih. 

"Naši sosedje, prijatelji, lahko imajo stališča in ravnanja, s katerimi ne mi strinjamo, in smo dolžni to tudi na primeren način povedati, a se moramo zaradi miru, varnosti, blaginje in ohranitve medčloveških odnosov vselej truditi, da hkrati gradimo mostove," je dejal Pahor. "Odzvali smo se, to je v redu in prav, hkrati pa moramo paziti, da ne zaloputnemo vrat," je dodal.

Kot je dejal Pahor, je to njegovo sporočilo, za katerega upa, da bo vzeto kot iskreno in ne bo obveljalo za naivno.

Pahor se je z omenjenim sporočilom, ki ga je podal tudi v govoru na slovesnosti ob dnevu slovensko-ameriškega prijateljstva v spomin na strmoglavljanje ameriškega bombnika v Andražu pri Polzeli med drugo svetovno vojno, odzval na nedavne izjave predsednika Evropskega parlamenta, Italijana Antonia Tajanija, kot tudi na verbalno noto madžarskega veleposlaništva v Sloveniji zaradi naslovnice Mladine ter hrvaški poskus, da bi POP TV preprečili objavo razkritja, da za prisluhi v postopku arbitraže stoji hrvaška obveščevalna služba.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 9
  • leonardo 08:00 14.april 2019.

    Diplomacija? Nak! Pri naših sosedih ne pomaga. Pahor ne nakladaj, jih predobro poznamo. Treba jih je enostavno ignorirati in jim ne stati na uslugi kjerkoli jim to pride prav! Bolj nas potrebujejo kot mi njih, zaenkrat. Če nas EU ignorira ...prikaži več kot da smo zadnji dr.., se nam nikakor ni treba prilizovati .En pijanec v EU ne more vplivati na naše življenje. PIKA.

  • Avatar Leon
    Leon 06:52 14.april 2019.

    PATERGATE ali PAHORGATE kaj je problem SLOVENIJE ?

  • milko36 21:31 13.april 2019.

    Pahor ima prav. Moramo graditi mostove prijateljstva. Samo jaz prijatelju, naravnost v oči povem kaj je naredil narobe. Vse drugo je hinavščina in nima s pravim prijateljstvom nič za opraviti.