Slovenija
35670 ogledov

Pahor Stevanoviću: "To ni res!"

Aleksandar Vučić Borut Pahor srečanje Epa
Predsednik države Borut Pahor je ocenil, da srečanje z Zoranom Stevanovićem ni bilo odveč, saj sta razčistila pomembno stvar.

Predsednik države Borut Pahor je za Odmeve TV Slovenija pojasnil, da je vodjo stranke Resni.ca Zorana Stevanovića sprejel na pogovor, ker ga je Stevanović prosil in se mu je zdelo prav, da poskušajo z dialogom odpraviti nekatere nesporazume. 

Po Pahorjevih besedah jima je uspelo razrešiti bistveno. "On je prepričan, da ker ni formalni organizator protestov, ker je organizator ljudstvo, da ni odgovoren za to, ali so protesti mirni in brez izgredov. To ni res. Želel sem se srečati z njim, da bi to posebej poudaril. Ker poziva ljudi, da se zberejo kjerkoli, je on odgovoren, da so protesti mirni in da potekajo tako, da ne motijo siceršnjega normalnega življenja," je poudaril Pahor. Pahor meni, da je dialoga in sodelovanja premalo: "Videli smo, kam to vodi in kam to pripelje." 

Vnovič je poudaril, da se v to, ali bi morala vlada odstopiti ali ne, ne spušča. Prav tako ne komentira ukrepov, ki jih sprejema vlada za omejitev širjenja virusa, saj so za to poklicane in verodostojne institucije. Slovenija se sooča s širjenjem okužb, ki ogrožajo življenja ljudi, vlada mora ukrepati, za ukrepanje v tej situaciji pa ni priročnika. "Države, ki so ukrepale podobno kot Slovenija, so že prestopile prag precepljenosti in uživajo normalno življenje. Če jim je na Portuagalskem in na Danskem uspelo, lahko tudi nam," je prepričan Pahor. 

Čaleta: Jasno je, da nosiš posledice za vabljenje na proteste

Strokovnjak za varnost, dr. Denis Čaleta je za omenjeno oddajo dejal, da je Stevanović s prošnjo za obisk pri predsedniku države iskal legitimnost. "Če jo iščeš kot vodja neke skupine ljudi, je za pričakovati, da nosiš posledice za vabljenje na te proteste," je bil jasen. 

Čaleta je ob tem dodal, da je varnostna situacija v Sloveniji zahtevna in da politika izkorišča različne poglede v množici, po drugi strani pa je vedno več tudi signalov, da vodilni ljudje vlade ne zaupajo policiji. V komunikaciji na politični ravni je po njegovem mnenju treba umiriti žogo. 

Komentarjev 47
  • Avatar F16
    F16 19:36 06.oktober 2021.

    Zakaj pa potem sploh protesti? Ja fajn je skoz okno gledat in se smejat folku ... Dragi državniki, folk protestira ker se ne strinja. Ne pa zato, da bo vam lepo. Če ne gre z lepa gre pa zgrda. Sej ...prikaži več ljubite Slovenijo. No, tudi pregovore, a ne.

  • QSprm 19:55 05.oktober 2021.

    Nihce ne rabi iskat legitimnosti pri avtokratskem rezimu. Vec kot dovolj legitimnosti je v mnozici podpornikov, ki je veliko vecja, kot se zdi. Avtokratski rezim in trop 90ih skorumpirancev je vec kot zrel za obtozbe zaradi genocida nad delom populacije, ...prikaži več ubojev, povzročanja nenamernih poškodb, goljufije in prevar z zaroto.

  • 6d27bf1a5689dbb4e902b7e95a57f065ae13bfc9 18:51 05.oktober 2021.

    Stevanovič čefur jedan spizdi tja v srbijo v medvedji brlog od koder si prišel