Slovenija
14 ogledov

Pahor ustavil naglico

Vrh Afrika - EU se bo končal v torek. (Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Združitev energetike. O njej parlamentarni odbor.

Na triurni seji strateškega sveta za energetiko ministrica Darja Radić ni dobila podpore za združitev energetskih srebrov, trdi več udeležencev. Razpravo o tej temi bo zdaj opravil tudi parlamentarni odbor za gospodarstvo.

Ministrica misli drugače
“Tega, da bi združitev prinesla znižanje cen elektrike, ni potrdil nihče,” je dejal član in poslanec SDS Andrej Vizjak. “Edini, ki je menil tako, je bila ministrica, a žal nam je ni uspelo prepričati,” pa je dejal član sveta Robert Golob, ki je sicer predsednik uprave Gen-I.

Najprej cilj, nato pot
Drugo ključno vprašanje je bil investicijski potencial energetike. Svet je predlagal, naj država najprej sprejme nacionalni energetski program, ki bo določil cilje na področju energetike in seznam naložb. Šele potem bi se lahko pogovarjali o tem, ali bi združitev lahko bila primerno orodje za dosego teh ciljev, ne pa da je združitev cilj. “Tudi premier deli to mnenje,” je povedal Vizjak.
Ministrstvo je umaknilo sporne študije, ki so utemeljevale združitev. “Odločati o gradivu brez argumentov bi bilo smešno,” je prepričan Vizjak.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.