Slovenija
45 ogledov

Pahor v porodnišnico, Cerar na policijo in h gasilcem

Borut Pahor v ljubljanski porodnišnici
1/6
Facebook
Predsednika države in vlade sta na prvi dan v novem letu med drugim najprej obiskala tiste, ki so na najdaljšo noč skrbeli za varnost in zdravje.

Predsednik države Borut Pahor je popoldne obiskal komaj nekaj ur staro Laro Vode, ki se je približno štiri minute čez polnoč rodila kot prva v novem letu v ljubljanski porodnišnici.

"Zdi se mi prav, da predsednik republike na prvi dan novega leta obišče porodnišnico, vendarle je rojstvo otroka na nek način znak novega življenja. Vsi prazniki, ki so za nami, so bili polni hrepenenja in upanja in rojstvo je potem znak tega, da se dejansko dogaja nekaj novega," je v tej popotnici novorojenki poudaril Pahor.

Po porodnišnici še na urgenco

Pahor se je ob tem obisku zahvalil medicinskemu osebju po vse državi, ki za svoje paciente poskrbijo profesionalno in v ničemer ne zaostaja za svetovnim vrhom. Država pa je, poudarja Pahor, tista, ki mora zagotoviti pogoje za njihovo delo.

Borut Pahor v ljubljanski porodnišnici | Avtor: Facebook Facebook
Predsednik si je zato, po obisku v porodnišnici, ogledal še urgenco kliničnega centra, ki deluje v objektu starem dobrih 40 let.

"V tem prestarem objektu zdravniki in drugo osebje, ki so absolutno predani svojemu delu in profesionalno popolnoma usposobljeni za nudenje pomoči, tega ne morejo storiti tako, kot bi lahko, če bi imeli za to ustrezne prostore, " opozarja Pahor.

Pričakuje, da bi zdravniško osebje prve paciente na prenovljeni urgenci lahko sprejeli vsaj v sredini leta 2016. "Upam, da se postopki, ki zavlačujejo dokončno zgraditev urgentnega bloka, ne bodo več ponavljali in da bomo v sredini leta 2016 končno priča prepotrebnim objektom. Hvala zdravstvenemu osebju, ki zelo predano v skorajda nemogočih razmerah in v razmerah, ki morda niso dostojne bolnikom, skrbi za njihovo zdravje, ko je to ogroženo."

Cerar pa k gasilcem in policistom

Miro Cerar na obisku Gasilske brigade Ljubljana | Avtor: Facebook Facebook
Predsednik vlade Miro Cerar pa je medtem obiskal policiste z ljubljanske Policijske postaje in tamkajšnjo Gasilsko brigado, kjer so preteklo noč budno spremljali, pazili in poskrbeli, da so silvestrovanja potekala čimbolj varno.

"To je del naše države, naše skupnosti, in zato moramo tem službam, ki se tako zelo trudijo za nas, izkazati spoštovanje tudi tako, da jim zagotovimo ustrezne pogoje za delo. Slovenci se dobro zavedamo pomena policistov in gasilcev, vendar žal včasih ne znamo izkazati te hvaležnosti na vse ustrezne načine," ob tem poudarja Cerar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.