Slovenija
34 ogledov

Pahor "z vsem srcem" za Maslešo

pahor_dz_210909_nik Žurnal24 main
Premier Pahor je pred poslanci branil za mnoge sporen predlog imenovanja Branka Masleša za novega predsednika vrhovnega sodišča. Zdrava pamet govori, da je predlog dober, pravi.

Za začetek novembrskega zasedanja predsednik vlade Borut Pahor odgovarja na vprašanja poslancev, eno prvih se je nanašalo na sodnika Branka Masleša, ki naj bi zasedel eno najpomembnejših sodnih funkcij v državi, čeprav mu nekateri očitajo, da je kot preiskovalni sodnik podpiral pobijanje nezakonitih prebežnikov na meji v času Jugoslavije.

Ne znam si predstavljati, da bi silil na ta položaj, če bi se v prihodnosti lahko izkazalo, da ni govoril resnice.
Borut Pahor

Pahor je predlogu pravosodnega ministra Aleša Zalarja izrekel vso podporo. Prepričan je, da je Masleša velik strokovnjak, obenem pa zatrdil, da glede na vse povedano nima razlogov, da ne bi verjel njegovim razlagam o njegovi funkciji pri preiskovanju streljanja na prebežnike.

 

"Zdrava pamet govori ..."
Čeprav takratnega postopanja vojske Pahor ne odobrava, pravi, da z vsem srcem in razumom podpira imenovanje Masleše, ker zdrava pamet govori, da Masleša pri potegovanju za takšno funkcijo ne bi tvegal, da bi nekoč prišla na dan drugačna resnica.

Vinko Gorenjak iz SDS z odgovorom ni bil zadovoljen in je zahteval, da poslanci in poslanke v sklopu seje izvedejo obširno razpravo o tematiki. Gorenak je namreč Pahorja opomnil, da noben veljavni zakon ni dovoljeval streljanja ljudi na meji in bi se moralo to smatrati kot umor, Masleša pa da kot preiskovalni sodnik ni postopal v skladu z zakonom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.