Slovenija
18 ogledov

Pahor za večjo vlogo državnih simbolov

Borut Pahor Saša Despot
Predsednik Borut Pahor se je na slovesnosti v počastitev slovenske zastave zavzel za večjo vlogo državnih simbolov.

Predsednik republike Borut Pahor je na slovesnosti v počastitev slovenske zastave v zemljepisnem središču Slovenije Geoss v Spodnji Slivni pri Vačah poudaril, da je zastava simbol naše identitete in pripadnosti domovini. Ob tem se je zavzel za večjo vlogo državnih simbolov Slovenije, je poročal Radio Slovenija.

Večjo vlogo državnih simbolov Slovenije bo, kot je obljubil Pahor, spodbujal s svojim zgledom. "Morda ste opazili, da sem kot predsednik republike na športne in tudi druge prireditve začel hoditi z zastavo," je dejal in dodal, da s tem želi spodbujati ljudi, da v zastavi vidijo "inspiracijo in pripadnost nečemu, kar je dobrega in nas povezuje".

Po njegovih besedah Slovenci postajamo vse bolj solidarni, kar pomeni začetek konca krize, je poročal Radio Slovenija.

Slovesnost v počastitev slovenske zastave je priredilo društvo Heraldica Slovenica. Kardinal Franc Rode pa je opoldne daroval mašo za domovino v cerkvi sv. Andreja v Vačah.

 

Komentarjev 2
  • privat 08:44 08.april 2013.

    vrednote rastejo ,ko imajo mali ljudje nekaj pod palcem ...dragi pahor. Če nimam nič ,mi ni nič vredno...da ne govorimo o državnih simbolih ,ki predstavljajo nekaj ,kar mi ne da živeti!

  • kapuhs 19:25 07.april 2013.

    Pa čakajte, začetek konca krize naj bi bil že 2 leti nazaj... Se pravi da je lagal takrat, najbrž pa tudi danes.