Slovenija
21 ogledov

Pahor zadovoljen s Telekomom

Telekom prodaja tudi šest apartmajev v Barbarigi. (Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
V Telekomu Slovenije so premierja Boruta Pahorja in ministra za gospodarstvo Mateja Lahovnika seznanili z dogajanjem v družbi in načrti za reorganizacijo. Pahor zadovoljen.

Pahor je upravi Telekoma pri njihovih načrtih zagotovil tudi podporo vlade in izrazil zadovoljstvo s slišanim. "Skupina Telekom Slovenije ocenjuje, da lahko sama brez dokapitalizacije izpelje vse strukturne reforme in postane pomemben igralec, ne le na domačem, ampak tudi nekaterih drugih za Slovenijo pomembnih trgih," je dejal predsednik vlade in dodal, da je to "pomembna in dobra informacija".

Vodstvo Telekoma Slovenije je Pahorja in Lahovnika seznanilo z načrtovanimi organizacijskimi spremembami, poslovnimi in trženjskimi izzivi, operativnimi težavami in naložbami v Jugovzhodni Evropi.

"S temi načrti smo podrobno seznanili oba gosta, ker so te spremembe tako globoke, da potrebujemo na nek način soglasje vseh deležnikov, ki so udeleženi v tem procesu," je dejal predsednik uprave Ivica Kranjčević in dodal, da je med njimi tudi država kot večinski lastnik. Kranjčević je Pahorju izrazil tudi željo, da država v izhodni strategiji opredeli tudi strategijo razvoja telekomunikacij.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.