Slovenija
17 ogledov

Pahor "zaupa intuiciji ljudi"

null Žurnal24 main
"Verjamem v intuicijo ljudi, da bodo zaradi tega, kar je prav, morda proti pričakovanjem podprli pokojninsko reformo," je v odgovorih na poslanska vprašanja povedal premier Borut Pahor.
Izračuni vlade glede rasti pokojnin s sprejetjem pokojninske reforme slonijo na nerealnih predpostavkah in so zavajajoči, saj vlada predvideva nerealno rast plač, so danes sporočili z Zveze svobodnih sindikatov Slovenije. Dodajajo, da bo reformaše povečala razlika med plačami in pokojninami.

"Je v naši domovini res potrebno, da vsak problem rešimo šele takrat, ko ni alternative in se ga da rešiti pravično. Zdaj je še čas, da pokojninsko reformo speljemo, ne glede na priljubljenost vlade," je Jožetu Tanku iz SDS povedal predsednik vlade Borut Pahor.

Verjame v reformo, noče o zakonu
Tanko z odgovorom na njegovo vprašanje, ki se je v prvi vrsti nanašalo na morebitni interventni zakon v primeru, če pokojninska reforma na referendumu pade, ni bil zadovoljen. Pahor je namreč povedal, da še vedno verjame, da bo reforma referendum preživela in da prej ne želi govoriti o interventnem zakonu.

"Verjamem v intuicijo ljudi, da bodo zaradi tega, kar je prav, morda proti pričakovanjem podprli pokojninsko reformo," je povedal Pahor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.