Slovenija
16 ogledov

Pahor že ve, koalicija še ne

Bo Križanič prepričal Pahorja? (Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Neuradno. Franc Križanič bo ostal minister za finance, so nas po sinočnjem sestanku prepričevali vidni člani SD.

Trdijo, da je premier Borut Pahor po dosedanjih pogovorih s Križaničem odločen, da njegove razrešitve ne bo predlagal, čeprav je Pahor še na tiskovni konferenci po seji vlade trdil, da se bo odločil po sedmih dneh, ki jih je dal Križaniču za pripravo odgovora. “Imam občutek, da me dosti kolegov ministrov podpira,” je bil samozavesten Križanič.

V preostalih koalicijskih strankah o tem sicer še ničesar ne vedo in večinoma trdijo, da se o tem sploh še niso pogovarjali.

Še mravlje so politične
Kategorično zavračam namigovanja o politični motiviranosti poziva. Nanj ni vplivala nobena politična opcija, stranka, niti nobeno skrivno društvo 11, 12, 13 ali 14. Šlo je za spoštovanje zakona,” se je včeraj pred očitki branil predsednik računskega sodišča Igor Šoltes.

Neprimerno se mi zdi, da vsako izjavo takoj napadejo s političnimi vatli, vse mora imeti politično etiketo. Pri nas še mravlje niso politično neodvisne,” je dejal Šoltes. Predlog za razrešitev da sicer pristojni vrhovni državni revizor, soglasje izda namestnik predsednika, podpiše pa ga predsednik. "Predstavljajte si očitke, če bi podpis odklonil, potem bi me obtožili, da varujem koalicijo," je povedal Šoltes.

Jereb: Križanič je vedel
Vrhovni državni revizor Samo Jereb je dejal, da jih čudi, da je bilo ministrstvo za finance nad ukrepom presenečeno. “En teden pred rokom za oddajo so bili pri nas, povedali smo jim, da rešitve niso ustrezne. Lahko bi izkoristili dodaten 15-dnevni rok, a so nam že naslednji dan poslali neustrezno poročilo,” je pojasnil.

Šoltes je sicer dejal, da so Pahorju tudi oni na voljo za dodatna pojasnila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.