Slovenija
10 ogledov

"Pahorja je težko jemati resno"

Janez Jan%C5%A1a Žurnal24 main
Predsednik SDS Janez Janša meni, da bi se lahko Slovenija že izvlekla iz krize, če bi Pahorjeva vlada sprejela podobne ukrepe kot večina članic EU, predlagala pa jih je tudi SDS.

"Premierja Boruta Pahorja je težko jemati resno, ker ni stvari, ki je ne bi obljubil, ni stvari, ki je ne bi napovedal, in ni stvari, s katero se še ni pohvalil," je za tednik Reporter dejal predsednik SDS Janez Janša. "Pahor je še vedno brez resnega programa in brez kompetentne ekipe. Niti ene same samcate reforme ta koalicija še ni sprejela. Samo šest milijard evrov dodatnega dolga so ustvarili. Je pa Pahor o reformah v dveh letih govoril več in večkrat kot vseh pet njegovih predhodnikov skupaj v 18 letih. Dve leti tega mandata sta za Slovenijo izgubljeni čas," pravi Janša.

Sedanja vladajoča koalicija bo po njegovem mnenju zelo verjetno vztrajala do konca mandata, kar pa ne pomeni, da bo do konca vztrajala s Pahorjem. V tem trenutku je po Janševem mnenju najboljša izhodna ali protikrizna strategija za to vlado pot pod noge oziroma predčasne volitve. "Tako bi lahko slovensko volilno telo opravilo razpravo in nadoknadilo tisto, kar so afera Patria in druge odmevne afere na zadnjih volitvah preprečile," je pojasnil predsednik SDS.

Vreča brez dna
Predsednik SDS je pojasnil, da se z dokapitalizacijo NLB ob takšnem vodenju absolutno ne strinja. "To je vreča brez dna," je dejal in dodal, da si uprava NLB v primeru, če realizira kredit za Stožice, ki je sporen iz ekonomskega, ne iz političnega vidika, zasluži kazensko ovadbo in takojšnjo zamenjavo, ne pa dokapitalizacije. Napovedal je še, da bo svoj osebni račun z NLB najverjetneje še letos prenesel na drugo banko.

Janša pa je spregovoril tudi o razrešenem direktorju Termoelektrarne Šoštanj (TEŠ) Urošu Rotniku, ki je po njegovem žrtev spopada za korita znotraj vladne koalicije. Za višanje cene projekta šestega bloka Teš je delno kriva podražitev opreme na svetovnih trgih, predvsem pa apetiti tistih, ki v energetiki vidijo neizčrpno molzno kravo. Ti apetiti bodo po zamenjavi Rotnika samo še večji, je prepričan prvak SDS. "Boste videli, da bo Golobič tisto sekundo, ko bodo obvladali vse pozicije znotraj energetike, kar je njihov namen, nehal govoriti o vprašljivosti tega projekta," je še napovedal.

"Praksa zadnjih sedmih let je pokazala, da tam, kjer je Golobič, je tudi Ultra. Bolj on zanika neko stvar in nesramno laže, bolj se pozneje izkaže, da je dejansko tako. V bistvu gre za poslovni subjekt, ki spremlja Golobiča kot rezervna blagajna. Primarna pa je državni proračun," je Janša komentiral nove dimenzije afere Ultra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.