Slovenija
17 ogledov

Pahorja odhodi iz stranke ne vznemirjajo

Borut Pahor je bil pred časom navajen mest na nasprotnem delu lestvice. (Foto: S Žurnal24 main
Odhajajoči premier in predsednik SD Borut Pahor je dajal, da se bo šele skozi politiko v naslednjem letu in odziv javnosti videlo, ali je bila odhajajoča vlada uspešna ali ne.

Pahor meni, da njegova stranka a seboj pušča "neko dediščino, ki je dobra za tiste, ki bodo vodili državo naprej". Ob posvetovanju o programu SD je znova dejal, da ljudem ne bodo pripovedovali pravljic o prihodnosti, ki bodo razočarale – to jim onemogočajo „realna dejstva“, s katerimi se je SD soočila pri vodenju vlade v času krize.

Upa le na sodelovanje

Stranka še naprej poudarja ohranjanje socialne pravičnosti. Če bodo dobili mandat, se bodo še naprej borili za Slovenijo. Sicer pa upajo v tak uspeh na volitvah, ki bi jim omogočal, da sodelujejo pri vodenju države.

Pahor danes ni želel odgovarjati na vprašanje, kdo bi ga po volitvah lahko nadomestil na vrhu stranke. Odhodi iz stranke (kot zadnjo se omenja odhod Janje Klasinc) ga, kot trdi, niti ne motijo, niti vznemirjajo. Kot je dejal, so nekateri prišli v stranko, ker so si obetali nekatere privilegije, a jih niso dobili, zato so razočarani in gredo drugam.

Pravi še, da je v stranki ni čutiti nobene grenkobe ob zavedanju, da se na volitvah ne morejo potegovati za prvo največ glasov.



Komentarjev 4
  • modras 08:26 07.november 2011.

    P O Z O R!Volivci ne vedo: kako lahko njihovi glasovi podprejo nasprotno stranko, katere ne bi volili niti v sanjah. Ta volilna zakonodaja je RES SLABA.V nekaj stavkih razloženo:http://juure.blog.siol.net/2011/11/06/volitve-nujno-preberi/

  • graff 09:00 23.oktober 2011.

    Celo s hudičem in kriminalci sio se povezali, da so ohranili in strnili svoje vrste. Leta 2004 so zaščitili svojega simpatizerja Branka Dolharja za nečednosti v Planici in iz stranke nagnali svojega člana in predsednika občinskega odbora, ki se je ...prikaži več takemu početju uprl. Stranka zla in sramote, po domače ,,SD,, = slovenska desnica, ki je nihče več ne mara.

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 22:59 22.oktober 2011.

    Če bodo na volitvah dobili 4 mesta v parlamentu bo to zmaga!!!