Slovenija
13 ogledov

Pahorja podprla poslanska skupina SD

Borut Pahor Pixsell
Poslanska skupina SD je danes enotno podprla Boruta Pahorja kot kandidata SD za mesto predsednika republike, je povedal vodja poslancev Janko Veber.

Poslanska skupina je Boruta Pahorja podprla kot kandidata SD, pričakuje pa lahko morda podporo tudi katere druge stranke. Državljanska lista se o tem po besedah njenega predsednika Gregorja Viranta še ni odločila, je pa že povedal, da bi Pahorja osebno podprl pri kandidaturi za predsednika republike.

V soboto presenetil na kongresu

Pahor je sicer z napovedjo kandidature na sobotnem kongresu SD večino delegatov presenetil, slišati je bilo tudi očitke, da se o tem ni prej posvetoval s stranko. Toda današnja podpora poslanske skupine Pahorjevi kandidaturi je bila enotna, je poudaril Veber. Prisoten je bil tudi novoizvoljeni predsednik SD Igor Lukšič, ki po Vebrovih besedah glede podpore poslanske skupine Pahorjevi kandidaturi ni imel pomislekov.

Kot je še pojasnil vodja poslanske skupine SD, je Pahor vnovič opozoril, da bi mu podpora SD veliko pomenila. Predsedstvo bo o tem odločalo na tajnem glasovanju.

Rad bi se pogovoril z Erjavcem

Pahor je v zvezi z njegovo kandidaturo izrazil tudi željo po pogovoru s prvakom DeSUS-a Karlom Erjavcem. DeSUS sicer v tekmo za predsednika republike verjetno ne bo poslal svojega kandidata. O tem, katerega od teh, ki so že najavili kandidaturo, bodo podprli, pa bo izvršni odbor DeSUS-a razpravljal v četrtek.

Na vprašanje, ali so bliže podpori Pahorju ali kandidaturi sedanjega predsednika Danila Türka, je Erjavec odgovoril, da so mnenja v stranki precej deljena. Nekateri v stranki se namreč navdušujejo nad Pahorjem, drugi nad Türkom, zato Erjavec ocenjuje, da bo razprava o tem "zelo živahna". Zagotovo pa bo DeSUS po njegovih ocenah podprl kandidata, ki prihaja iz levice.

Prvak DeSUS-a sicer meni, da Türk dobro opravlja svojo funkcijo, svoje mnenje o podpori posameznemu kandidatu pa bo sprejel po pogovoru s Pahorjem. Kot predsednik DeSUS-a bo upošteval večinsko odločitev stranke, je še pojasnil.

Komentarjev 3
  • Lavdan 20:00 05.junij 2012.

    Kjer se drenjata dva je na koncu največ prostora za tretjega. Na koncu bo zmagal Zver, ki po teorijah nima veliko možnosti.

  • 1111 19:35 05.junij 2012.

    Borut je končal svojo pot!

  • veber 19:21 05.junij 2012.

    Borut je kukavičje jajce na levici in bo Janši preko Pahorja uspelo zminirati Türka ter nastaviti nekoga, ki mu je po okusu. Kapo dol, ni kaj.