Slovenija
10 ogledov

Pahorja povabili na osmino

1/8
Žurnal24 main
Predsednika države Danila Türka je Nogometna zveza Slovenije povabila na ogled tekme z ZDA. Premier Pahor po naših zadnjih podatkih prejel povabilo na ogled tekme v osmini finala.

Po zmagi slovenske reprezentance nad Alžirijo se je številnim čestitkam pridružil tudi predsednik države Danilo Türk, ki jim je poslal telegram s čestitko. Po besedah Boštjana Lajovica iz predsednikovega urada je Türk nato s strani Nogometne zveze Slovenije prejel povabilo na ogled petkove tekme: "Napisali so, da so bili skupaj v zmagi nad Rusijo in da bi bili veseli, če bi bil predsednik poleg tudi na tekmi proti Združenim državam Amerike."

Ivan Simič, predsednik Nogometne zveze Slovenije, je prek sms-sporočila za Žurnal24 potrdil, da je zveza na petkovo tekmo povabila predsednika. Na naše naknadno vprašanje, ali so povabili tudi predsednika vlade Boruta Pahorja, odgovora nismo prejeli.

Tudi Pahor je bil z našimi nogometaši po zmagi nad Rusijo, jim – čeprav tega niso bili veseli vsi − v slačilnici celo očistil kopačke in tudi on je nogometašem po nedeljski zmagi poslal čestitko. Ali je morda tudi on dobil posebno povabilo za ogled tekme, smo preverjali pri Petru Bajcu, tiskovnem predstavniku Pahorjevega kabineta, ki nam za zdaj na to vprašanje še ni znal odgovoriti: "Ne bi vedel, ali je premier dobil kakšno povabilo Nogometne zveze Slovenije."

Pahorja povabili na osmino finala
Po naših zadnjih podatkih je Pahor vendarle prejel povabilo. Predsednik Nogometne zveze Slovenije Simič nam je sporočil, da se je pogovarjal s premierjem: "Povabil sem ga na tekmo osmine finala, če se vanjo uvrstimo." Če bo Slovenijo prva v svoji skupini, bo tekmo osmine finala igrala 26. junija v Rustenburgu. Če bo druga, bo igrala dan pozneje.

Pahorja so sicer o naših nogometaših danes spraševali med njegovim intervjujem za hrvaško televizijo, zanimala jih je napoved petkove tekme. "Ničesar ne bom napovedoval, ne bi se rad zameril Beli hiši," je v šali povedal Pahor in se ob tej priložnosti spomnil anekdote z ruskim premierjem: "S Putinom sem – na srečo sporazum za Južni tok podpisal pred nogometno tekmo, v kateri smo Ruse premagali in se uvrstili na svetovno prvenstvo mi." Če bi čakali na izid tekme, se je pošalil Pahor, bi se lahko dolgotrajna pogajanja za plinovod iztekla drugače.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.