Slovenija
16 ogledov

Pahorja poziva k odstopu

Štihec je prepričan, da bo Pomurje spet potegnilo ta kratko. V skrajnem primeru Žurnal24 main
Nezadovoljni. Murska Sobota si želi denar za investicije v času projekta EPK.

Anton Štihec, župan Murske Sobote, premierja Boruta Pahorja zaradi razdelitve denarja za projekt Evropska prestolnica kulture (EPK) 2012 poziva k odstopu, če bodo v njegovem mestu ostali brez dela pogače.

"Vedno smo pozabljeni"
"Diskriminatorno je, da so vsa partnerska mesta v sklopu EPK prejela sredstva za naložbe v infrastrukturo, pozabljeni pa smo ostali mi in Velenje," pravi Štihec.

V Murski Soboti že nekaj mesecev opozarjajo na financiranje projekta EPK, saj se čutijo pozabljene v vseh pogledih. Župan že razmišlja, da bi predlagal, naj odstopijo od projekta in se umaknejo, če jim država ne bo zagotovila denarja za infrastrukturo v času EPK.

"V Pomurju smo vedno pozabljeni. Že pri Muri se je videlo, kakšen odnos ima Pahor do nas. Se bomo pač umaknili in napisali pismo Evropski komisiji, da so nas pozabili pri financiranju," opozarja župan.

Prispevali naj bi 860 tisoč evrov
Nanje pa niso pozabili v javnem zavodu Maribor 2012, kjer pričakujejo, da bo Murska Sobota tako kot preostala partnerska mesta prispevala določen del sredstev v skupni proračun.

"Od njih smo že dobili poziv, da bi za delovanje zavoda v dveh letih prispevali 860 tisoč evrov. To se nam zdi sprejemljivo," je za Žurnal dejal Štihec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.