Slovenija
12 ogledov

Pahorja pozivajo na urgentni sestanek

(Foto: Daša Purgaj) Žurnal24 main
EPK. Revizija ni odkrila večjih nepravilnosti. V Mariboru se zatika pri denarju in investicijah.

Maribor. “V vseh partnerskih mestih razen v Mariboru investicije potekajo v skladu z načrti,” so člani sveta zavoda Maribor 2012 – Evropska prestolnica kulture (EPK) ugotovili na včerajšnji seji, sicer zaprti za javnost. Usoda dveh ključnih mariborskih prizorišč umetnostne galerije in nekdanjega TVT Boris Kidrič pa je močno odvisna od financiranja ministrstev, ki za zdaj ne prispevajo dogovorjenih zneskov. “Zato bomo premierju Borut Pahorju poslali poziv po nujnem sestanku,” pojasnjuje Oto Luthar, predsednik sveta zavoda. Dokler nimajo jasno zagotovljenih sredstev, namreč tudi ne more biti dokončnega programa. “Do konca junija moramo vedeti, kjer se bodo dogodki odvijali, če ne bo treba program modificirati,” pravi Luthar. Bo pa nad odločitvami programskega direktorja Mitje Čandra po novem, da se ne bi dogajali dvomi o deljenju denarja, bedela tudi notranja revizijska komisija.

So pa revizorji ugotovili, da “nepravilnosti, ki bi pomembno vplivale na poslovanje, pod vodstvom Helene Hvalec ni bilo”.Sprašujejo pa se, ali morebitna povezava različnih naslovov, ki so sodelovali, lahko pomeni kakršenkoli klientelizem,” povzema Luthar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.